Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t 163 na hamowni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, niedawno byłem na hamowni i zrobiło mi się bardzo przykro kiedy moja fura wydusiła 147 koni, jest to aż o 16 koni mniej niz fabryka dała ,nie wiem teraz czy jest jakiś powód takiego spadku mocy czy po prostu silnik swoje już przeżył, jesli chodzi o moment obrotowy to jest więcej niż powinno bo 238 gdzie fabrycznie to 225 ?, byłem w serwisie i kazałem im sprawdzić obudowę turbiny korpus, kolektor itp i wyszło ze wszystko jest okej nie ma nigdzie jakichś pęknięć czy coś niepokojącego, macie jakieś pomysły może gdzie powinienem jeszcze zagladnac ? Pozdro

Opublikowano

a ze 170 tys przebiegu ma ?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, kaczorvw napisał:

a ze 170 tys przebiegu ma ?

150 tys niecałe :)

Opublikowano
4 godziny temu, Dragster151 napisał:

150 tys niecałe :)

:grin:

Opublikowano

Może kata masz przypchanego? Jeśli świec nie wymieniałeś to w pierwszej kolejności bym to zrobił, filtr powietrza nowy itp. Z tym przebiegiem to raczej żart? Ja mam 250 tys. km i podkręcony na 212 KM 324 NM więc przy tym przebiegu jaki deklarujesz powinien trzymać seryjne parametry.

Podstawa przy niedoborach mocy to zrobić logi, bo tak to wróżenie z fusów czemu serii nie trzyma.

Czemu wykresu nie załączyłeś?

Opublikowano

Przy tym przebiegu spokojnie mógłby mieć więcej mocy niż katalogowo.

U mnie przy 210 tys km (przebieg prawdopodobny) na serii wypluło 166 KM

Opublikowano

Na jakim biegu było auto hamowane? 

Opublikowano
  • Autor

Kata jeszcze nie sprawdzałem, świece wymienone zaraz po zakupie razem z olejem ,filtrem powietrza i oleju. Napisałem jaki przebieg ma tam wpisany i zaczynam wierzyć w to, że był kręcony gogus z pięć razy. Wykresu nie wkleiłem bo akurat w pracy byłem pisząc ten post, teraz go zapodam.

hamownia.png

Opublikowano

Zacząłbym od sprawdzenia synchro rozrządu - pewnie nikt nie wpadł na pomysł że łańcuch się czasem wymienia, poza tym źle dobrane świece też robią bałagan.

Zawartość dodana 5 minutes later

I jeszcze jedno - począwszy od AWT w tych silnikach po 2000 roku wałki już się ślicznie wycierają - miałem takie przypadki, zwłaszcza po longlajfach.

Opublikowano

gdyby auto miało typowo silnikowe problemy to nie trzymało by ani momentu ani mocy. A tu moment sporo na plusie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Byłem jeszcze raz na hamowni,  więcej koni mniej momentu.  Nie rozumiem, cos ewidentnie musi go przydławiać, nie ma nigdzie nikogo konkretnego zeby zostawic samochód do konkretnego sprawdzenia, same leszcze -.- może ktos z was miał taki z d*py problem ?

sasasa.jpg