Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opinia na temat wykresu-sugestie(stage1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o opinie(pozytywne,negatywne),sugestie na temat wyników z hamowni ;)  przed i po chipie -silnik 200KM.

STAGE1.jpg

Edytowane przez KAMYK32

Opublikowano

Co tu komentować bardzo dobry wynik.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, jarek920 napisał:

Co tu komentować bardzo dobry wynik.

No właśnie i ten wynik trochę mnie dziwi ;) bo motor w użyciu już ponad dekadę i przejechane 300000tyś.Oczywiście słyszałem,że to dobre i wytrzymałe jednostki(prócz żłopania oleju-u mnie jednak tego objawu nie ma-2l/14000km.dolane).

Opublikowano

od tych 250 koni odejmij gift hamowani czyli jakieś 20 koni.

daj prawą stronę wykresu.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, marcin4x4 napisał:

od tych 250 koni odejmij gift hamowani czyli jakieś 20 koni.

daj prawą stronę wykresu.

To raczej już bardziej by pasowało (-20KM) :)  co do wykresu to wszystko co mam-chyba,że marcin4x4 nie widzisz całości ?

Opublikowano

Mój nawet litra nie weźmie od zmiany do zmiany normalnie średnio kolo245 Km wychodzi tak ze prawie w normie. 

Opublikowano
9 godzin temu, KAMYK32 napisał:

co do wykresu to wszystko co mam-chyba,że marcin4x4 nie widzisz całości ?

obok wykresu po prawej stronie powinieneś mieć dodatkowe dane takie jak: vmax, rmp max itd.  Ciśnienie i temp masz przesunięte nad sam wykres więc faktycznie możesz tego nie mieć. 

Zawartość dodana 0 minutes later
9 godzin temu, KAMYK32 napisał:

co do wykresu to wszystko co mam-chyba,że marcin4x4 nie widzisz całości ?

obok wykresu po prawej stronie powinieneś mieć dodatkowe dane takie jak: vmax, rmp max itd.  Ciśnienie i temp masz przesunięte nad sam wykres więc faktycznie możesz tego nie mieć. 

Opublikowano

Nagar był czyszczony ?:P Jak nie to tak jak Marcin wspomniał gift z hamowni porządny ;)

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, arek_cccp napisał:

Nagar był czyszczony ?:P Jak nie to tak jak Marcin wspomniał gift z hamowni porządny ;)

Czyszczony tylko,że kilka m-cy temu.

Opublikowano

Zmierz sobie od 100 do 200 ja mam quattro i ok 16. Sekund tylko ja mam mniej kuni. 

Opublikowano
Dnia 18.02.2017 o 17:53, arek_cccp napisał:

Nagar

Przy Twoim setupie i obciążeniu też występuje ten problem ?

Opublikowano

Niestety tak, taka mała wada bezpośredniego wtrysku tfsi aczkolwiek po wyczyszczeniu jest spokój na 50tyś+ km czyli w moim przypadku kilka ładnych lat 4-5. Koszta też nie są jakieś duże, więc w sumie nie ma na co narzekać, nagar bardziej się odczuje w jednostkach bez turbodoładowania zwykłym fsi, jego warto czyścić tez dla względów bezpieczeństwa niż samej mocy bo mocowo w 2.0tfsi to może 10-15m km, gorzej jak ten nagar gruby się oderwie poleci do komory spalania i będzie fail z zapłonem mieszanki ale to tak czysto teoretycznie bo o takim przypadku nie słyszałem i podejrzewam, że szanse są na to bardzo bardzo malutkie .  

Opublikowano

Ja myślę że większy problem maja z nagarem aura co wciągają więcej oleju bo w końcu nagar sie z oleju robi nie z powietrza. Jak miałem 200 tys oglądałem zawory nie wyglądały źle napewno nie były czyszczone wcześniej ,tylko mój tfsi oleju prawie nie bierze .