Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Ikonka otwartych drzwi na FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Panowie mam problem zauważyłem ze jak zmykam auto to po 30sek powinien sie uśpić a mój trójkąt od awaryjnych zgaśnie i zapala sie i tak cala noc a rano jest juz po akumulatorze macie podmyły co to moze być albo jak to sprawdzić? :/

konetarz moderatora - Musashi:

1. zapoznałeś się z regulaminem?

2. czytałeś temat wątku?

3. o co w nim pytasz?

4. tak trudno poszukać podobnego tematu lub założyć nowy wątek?

Edytowane przez Musashi

Opublikowano

Podłącz po VAGa i sprawdź moduły zamków czy nie ma błędów... Możliwe, że któraś krańcówka nie daje informacji o zamkniętych drzwiach... 

Dnia 9.01.2017 o 11:33, pawelosinski83 napisał:

W B6 generalnie chodzi o to, że moduły sterujące przechodzą w tryb uśpienia po iluś tam sekundach po wyłączeniu zapłonu. Jesli awaryjka się świeci oznacza to, że komunikacja po CAN się "nie usypia", moduły pozostają aktywne i ciągną prąd. Powodem może być brak któregoś modułu albo błąd w nim samym lub złe kodowanie. Np ja wyjąłem po południu i na noc licznik - i do rana aku prawie trup. Podobnie może być jak źle zakodujesz np RNS-E - nie uśpi się i całość wyssie szybko aku. Po zamknięciu centralnym chyba jest 10 sekund, bez zamknięcia chyba 30 sekund i awaryjka ma zgasnąć. Jak nie to VCDS i szukanie...

Opublikowano
  • Autor

no na vagu wychodzi mi ze dzwi prawe przednie prawe tylnie i lewe przednie zamknięte/otwarte mam uszkodzone chyba mikrostyki no ale miałem tak juz jak ja kupiłem i wcześniej normlanie gasil sie i nie miałem problemu z akumulatorem problem wyszedł jakoś dwa tygodnie temu i nie mam pojęcia jak znaleźć przyczyne

Opublikowano

Przekręć zapłon i otwieraj drzwi i sprawdź czy pokazuje dobrze na FIS-ie otwarcie, zamknięcie, druga sprawa ściągnij osłonki - harmonijki pomiędzy drzwiami i nadwoziem i zobacz czy nie są spękane/pourywane przewody - to bardzo częsta przypadłość B6 :/

Opublikowano
  • Autor

na fisie pokazuje mi tylko otwarcie maski klapy tylnej i lewych tylnych drzwi

Opublikowano

To trzeba posprawdzać czy to mikrostyczniki w drzwiach czy wiązki, mikrostycznik w dzisle zrób to sam jest chyba opis naprawy a wiązki to albo kupić inne albo kabla na metry i nawlec kable nowe bo sztukować sie nieopłaca uleci dalej juz z bagaznikiem przerabiałem to z 3razy zanim kupilem kabel i nawloklem nowy