aronnax Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam Panowie, Mam problem tego typu iż np po nocnym postoju w garażu bądz 8 godzinach w pracy silnik długo odpala i potrafi czasem zgasnąć na zimnym podczas jazdy. Dodam ze kabelki i świece wymienione jakiś miesiąc temu na boschowskie kable i świece irydowe. Motor 1.6 Ahl
Adrian1727 Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Sprawdź błędy na komputerze, może to być czujnik temperatury, przepływomierz, przepustnica
aronnax Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Opublikowano 20 Lutego 2017 Jestem po diagnozie. Pakazało mi tylko lambde, skasowałem i narazie puki co nie wyskakuje nic
Adrian1727 Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Godzinę temu, aronnax napisał: Jestem po diagnozie. Pakazało mi tylko lambde, skasowałem i narazie puki co nie wyskakuje nic Pojeździj i zobacz czy będzie błąd wracał, jeśli po usunięciu nie będzie wracał a auto nie będzie gasnąć to będzie okej, jeśli sytuacja się powtórzy będziemy coś myśleć
aronnax Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 Winowajcą prawdopodobnie jest cewka. Dziś odkryłem że strzela, zobaczymy jak wymienie czy to było to.
aronnax Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Opublikowano 6 Marca 2017 Niestety to nie cewka , dalej trudno odpala na benzynie i na zimnym starcie LPG
aronnax Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Opublikowano 10 Marca 2017 Winowajcą okazał się reduktor LPG. Puszczał sobie gaz nowy reduktor i problem znikł
Adrian1727 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 2 godziny temu, aronnax napisał: Winowajcą okazał się reduktor LPG. Puszczał sobie gaz nowy reduktor i problem znikł O widzisz, dobrze że udało się rozwiązać problem. Szkoda że nie uzupełniłeś profilu że masz PB+LPG wtedy bym pomógł bo akurat jestem po wymianie samych uszczelniaczy w reduktorze, też mi przepuszczał i po zgaszeniu na LPG po 5 minutach żeby odpalić trzeba było kilka sekund kręcić. Uzupełnij profil kolego. Pozdrawiam i bezawaryjnej jazdy
Rekomendowane odpowiedzi