A4CCH Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Witam, czym najlepiej podkleić tapicerkę ? Chodzi mi o słupek na tylnym rzędzie siedzeń, dokładniej obok zagłówków. Odkleił mi się kawałek materiału, na górze przy łączeniu z podsufitką, nie jest to jakiś duży płat, ale wole przyłapać aby nie poszło dalej, co najlepiej zastosować ? Jakiś klej wpuścić strzykawką, czy jak ? Nie chce tego bardziej popsuć No i żeby było fajnie, oczywiście kolor tapicerki biały. Byłem z sklepie lakierniczym, Pani która tam sprzedaje poleciła spray, niby specjalny do takich rzeczy, oraz miała przeźroczysty klej, ale mówiła że nie wie czy ten klej da rade. Trochę myślałem i chyba pokuszę się na spray, w razie co dam znać czy zdało egzamin. Zrobiłem, no i jest plama, tak jak myślałem :x Wygląda to jakby mokre było, na szczęście mała, kolejny etap to spróbuję to wyczyścić Może uda się jej pozbyć, ooo i co do sklejenia dobrze dało rade 1. Pianka do tapicerki ze szczotką "Prestone", widać poprawę nawet dość znaczną, ale plama dalej widoczna. 2. APC niewielka zmiana na plus. 3. Benzyna ekstrakcyjna, również już nie za wielka poprawa. Klej troszkę już odpuszczał po traktowaniu APC i benzyną, pianka też pewnie go trochę naruszyła. Osuszałem to suszarką do włosów, ogólnie po tych zabiegach puki co trzyma, plama jest widoczna, nie rzuca się w oczy tak jak na początku, ale ją tam trochę widać. Potem doszedłem do wniosku że mogłem spróbować to podszyć, no ale było już za późno, po czasie ten klej robi się taki bardziej zwarty, mogłem na coś popsikać i później spróbować go tam jakoś upchnąć. No cóż teraz już innych sposobów nie przetestuję, jedynie że klej odpuści. Edytowane 24 Lutego 2017 przez A4CCH
Rekomendowane odpowiedzi