eMeM Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 zjechales kompletnie z tematu i piszesz zupelnie o czym innym, kto tu w ogole pisal cokolwiek o tlumikach z allegro ? poczytaj o zjawiskach dynamicznych i falowywch w ukladzie wydechowym jak wazna jest dlugosc i srednica calego wydechu od kolektorow do tlumikow koncowych na moc i moment auta dlatego wlasnie jestem bardzo sceptyczny do tlumikow pasujacych do kazdego silnika B5, od mocy 90km w 1.9tdi az do 193km w 2.8
denveco Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 a i dalej nic nie wiem. Czy wkladka K&N (nie stozek) do ori puszki cos wogole da?? Zaznaczam że nie chce stracic ani konika mocy, a jedynie uzyskać przyjemny dla ucha odgłos.
bober6662 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) A co sądzicie o wyjęciu końcowego tłumika rozcięcia go i wywalenia bebechów,ewentualnie wspawanie rury na przelot?Ma ktoś podobne rozwiązanie. Mam u siebie wkładkę K&N i dzwięku to ci ona nie da innego niż jest.Jedynie w moim przypadku dało mi 50km na zbironiku więcej,Czyli na PLUS. Edytowane 20 Października 2017 przez bober6662
majkel_majki Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 W trasie hałas nie do wytrzymania. Pamiętaj poza tym, że to jest silnik wolnossący i każda bezmyślna ingerencja w wydech może rozjechać charakterystykę rozwijania mocy i momentu obrotowego.
bober6662 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Dzisiaj wyjąłem bebechy z końcowego tłumika, pojawił się miły basowy dźwięk. Nie jest głośno w środku a na zewnątrz przy 3,4tys fajny ryk. Polecam tanie rozwiązanie, 1,5h i po robocie . Tylko trzeba pamiętać żeby spawane części były od góry, a nie od dołu bo diagnosta się doczepi. Nie zauważyłem problemów które opisał kolega wyżej. Edytowane 21 Października 2017 przez bober6662
arturo_84 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Dzisiaj wyjąłem bebechy z końcowego tłumika, pojawił się miły basowy dźwięk. Nie jest głośno w środku a na zewnątrz przy 3,4tys fajny ryk. Polecam tanie rozwiązanie, 1,5h i po robocie . Tylko trzeba pamiętać żeby spawane części były od góry, a nie od dołu bo diagnosta się doczepi. Nie zauważyłem problemów które opisał kolega wyżej. Mozesz wrzucić filmik jak brzmiWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi