Matfan93 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Witam , Czytam podobne przypadki jak moj ale jednak nie takie same. Wiec zaczynam nowy temat. I licze na wasza pomoc. Mianowicie chodzi o mojego ALTka w A4 2.0 131km zawsze jak odpalam moje auto gdy jest "zimne" i chce od razu jechać to przez pierwsze 2-3 minuty samochod kiepsko wchodzi na obroty i słabo przyspiesza. dopiero przy jakis 2500obr jest szarpniecie i od tego momentu auto przyspiesza dynamicznie tak jak nalezy. Sytuacja ta ma miejsce na kazdym biegu do momentu zagrzania sie silnika czyli od odpalenia do przejechania jakis 3 - 4 km. Swiece i cewki po wymianie. Auto jest z instalacja gazowa. jednak problem jest i na PB i na LPG. Z czego na LPG (zaraz po przełaczeniu) silnik jest bardziej czuły na to zachowanie. A wiec bardziej zamulony jest na gazie niz na pb. Po rozgrzaniu nie ma roznicy czy gaz czy beznzyna. Edytowane 23 Lutego 2017 przez Matfan93
Matfan93 Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 Pod vagiem tylko jeden błąd. Nieprawidłowe funkcjonowanie katalizatora. Jest gaz więc mnie to nie dziwi.
Rekomendowane odpowiedzi