Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pompka centralnego - nie działa otwieranie tylniej klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie odnosnie pompki. Co to moze byc ze pompka jest sprawna otwiera z pilota wszystkie drzwi uzbraja alarm domyka szyby ale nie dziala otwieranie tylniej klapy i otwieranie z pilota ? sprawdzilem pompke nie ma wilgoci sa 2 minimalne biale osady ale wydaje mi sie ze po za tym jest ok. Nie wiem co to moze oznaczac. Pompka w ogole nie wykrywa pilota. Po zalozeniu pompki kolegi wszystko smiga jak nalezy.

Opublikowano

jesli na pompce od kolegi smiga,juz wiesz ,ze Twoja sprawna nie jest-zobacz,czy dmucha w dwie strony-czy z zamykaniem jest tak samo

Opublikowano
  • Autor

Zamyka i otwiera dobrze ale z kluczyka. Nie reaguje na pilota i nie mozna go wykryc vagiem mimo iz sam pilot dziala. A zamek w klapie jest elektryczny.

Opublikowano

moze problem jest w pilocie,jakbys mial drugiego,to bys to wiedzial na pewno...

Opublikowano

Kolego, wymieniałeś czasem baterie w pilocie? Po wymianie baterii trzeba ponownie zaadoptować kluczyk do sterownika centralnego zamka. Dziwi mnie tylko ze na innej pompie wszystko działa :mysli:

Opublikowano
  • Autor

wlasnie najbardziej zastanawia mnie to ze na tej 2 pompce wykrywa kluczyk a na mojej nie wiec sam klucz jest sprawny. Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz w momencie zamykania auta z kluczyka jest taki dziwny dzwiek syreny od alarmy jak by ktos delikatnie nadusil klakson. jakie oznaczenie powinna miec pompka ?? ja mam z koncowka "A" moze ta pompka nie ma funkcji obslugi pilota ? tak juz mam od momentu zakupu auta. (avant 99r) 1.9tdi

Opublikowano

popraw mnie,jesli cos zle zrozumialem-na Twojej pompce pilot nie dziala,a na pompce kolegi mozesz swoim pilotem otworzyc auto?

Opublikowano
  • Autor

po zakodowaniu go vagiem jak najbardziej. Teraz pytanie czy pompka z oznaczeniem "A" ma odbiornik pilota i jaka bedzie pasowac jako zamiennik ?

Opublikowano

U mnie z klucza reagował centralny a z pilota nie zawsze, ale alarm rozkodywał. Przyczyną nieprawidłowości była centralka od alarmu

Opublikowano

ja jak u siebie rozbieralem tylna klape to zauwazylem ze sterowanie tylnej klapy nie jest podcisnieniowe tylko elektryczne... do zamka w klapie nie szedl zaden wezyk :mysli:

sprawdz zamek w klapie czy dochodzi napiecie... moze od mrozu cos nie kontaktuje...

Opublikowano
  • Autor

Tak jak myslalem. Sprawdzilem u jednego mechanika oznaczenia pompek A B C D itd. Najsmieszniejsze jest to ze zadzwonilem dzis do serwisu audi i nie mieli zielonego pojecia o co chodzi z literkami na koncu numeru fabrycznego (smiech na sali). Do kombi z centralnym i alarmem pasuja jedynie pompki z koncowka "K" i "D". tylko te pompki obsluguja elektryczny zamek klapy avanta. Pompka "A" jest od sedana z alarmem centralnym i nie posiada obslugi pilota. Przelutowalem elektryke z pompki "D" do mojej i co ? Dziala jak powinno otwiera klape i alarm dziala. Mam tylko jedno pytanie czy da rade zakodowac kluczyk bez vaga (posiadam tylko jeden klucz). Jesli nie ma takiej opcji bede musial jechac do jakiegos speca. Za elektryke z uszkodzonej pompki(wirnik) zaplacilem az 60 zl :P czyli w porownaniu do cen groszowe sprawy.

Opublikowano

jak masz tylko jeden klucz-to tylko vag ci pomoze :wink4:

a po co ci spec,zrob tak samo,jak robiles z kolesiem,jak zamienialiscie pompki-przecierz to robiles-powtorz temat i po klopocie... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Teraz uwaga kolejny problem nie moge zakodowac pilota na nowym ukladzie bo mam tylko jeden klucz. Facet ktory mi mial go zakodowac mowi ze musi byc 2 bo nie ma jakiejs funkcji komfort czy cos. Uslyszalem ze albo trzeba rozebrac zamek w dzwiach albo stacyjke a cena jaka mi zaspiewal to min 150 zl

Opublikowano

popraw mnie,jesli cos zle zrozumialem-na Twojej pompce pilot nie dziala,a na pompce kolegi mozesz swoim pilotem otworzyc auto?

po zakodowaniu go vagiem jak najbardziej. Teraz pytanie czy pompka z oznaczeniem "A" ma odbiornik pilota i jaka bedzie pasowac jako zamiennik ?

zrob tak,jak wczesniej z kolega...[br]Dopisany: 13 Styczeń 2009, 21:14_________________________________________________http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm dla ulatwienia-wydrukuj sobie i wez do auta...