uglook Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Moja A4 jest strasznie niska i mam z tym sporo problemów. Muszę uważać nawet na najniższe krawężniki a podwoziem zaczepiam nawet wtedy jak przejeżdżam przez tzw. zwalniacze. Jak można ją podnieść? Kupiłem ją niedawno. Na przeglądzie wyszło że amorki są ok ale nie wiem co tam jest założone i czy ktoś specjalnie jej nie obniżył. Myślę nad wymianą wszystkich amortyzatorów i sprężyn. Jakie polecacie?
MRoger Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 A sprężyny masz w całości, bez ściągaczy i oryginalne ??
uglook Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2009 Wygląda na to że w całości ale nie jestem znawcą. Czy oryginalne to nie wiem jakie są założone
cichy1989 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Miałem ten sam problem i wymieniłem amory na SACHSy i standardowe sprężynki i stoi idealnie ni za wysoko ni za nisko
adadur Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 na podnośnik i sprawdz zawieszenie - jak będą oznaczenia spisz je i sprawdź w necie co masz. Ori sprężyny są czarne z kolorowymi kreskami. Amorki rozszyfrujesz odrazu. Luknij jeszcze na naklejke w bagażniku jak będzie 1BA to bankowo ktoś zmieniał zawiszenie jeśli 1BE to możliwe oznacza fabryczne obniżenie o -20mm wiec tu nie będzie pewności czy to fabryka czy ktoś coś zmieniał. Koleś w Borze przód podosił w ASO (o 15-20mm) po tym jak uwalił misę - zrobili to poprzez wstawienie jakiś fabrycznych tulejek nad amorek.
domelq Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Myślę, że to sprawka sprężyn. Ja mam zawieszenie ORI -20 i nie zachaczam Tak na boku - sprawdź sobie ciśnienie w oponach
Rekomendowane odpowiedzi