Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falujące obroty , szarpie i kopci w czasie przyspieszania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
 a moim A4  1,9 110KM  od początku jak go kupiłem występował problem z falującymi wolnymi obrotami  co można było zauważyć na obrotomierzu  delikatne wahania wskazówki  to na wolnych obrotach natomiast w czasie jazdy z prędkością  obrotową silnika powyzej 3-3,2 tys obr  silnik poszarpywał przy tym kopcąc na siwo ale nie zawsze , czasem przyspieszał płynnie.
Dziś  miałem trasę kilkaset km   więc była okazja żeby trochę przegonić  autko no i  szarpanie powyżej 3 tys  a z upływem km granica szarpania przesunęła się w dół i teraz efekt trzęsiawki występuje już od okolo 2 tys obrotów  tak więc ciężko jest cokolwiek wyprzedzić  chyba że bardzo delikatnie się  wciska pedał gazu wtedy szarpie mniej.
 Moje sugestie
 filtr paliwa
kilka dni parkowalem w garażu i zauważyłem małą  plamkę ON pod silnikiem do tego od zawsze  czuć  woń  diesla
turbina- łopatki chociaż  po takim przegonieniu powinno  być  lepiej a jest  gorzej
coś  z pompą

Opublikowano

Popatrz na pompe. Pewnie cieknie spod nastawnika albo z głowicy tlokorozdzielacza.

Opublikowano

Raz na pół miliona kilometrów pompę warto naprawić... Aczkolwiek dziwne że przy 170 tys km zaczęło falować, w passacie z 95 z 1mln300tys przebiegu mam takie objawy ale to auto do wożenia gratów i póki od strzała odpala to nie ruszam.

Opublikowano

Obowiązkowo wymienić filtr paliwa (uszczelke filtra posmarować olejem żeby się nie podwinęła) jeśli nie wiesz kiedy był wymieniany.
Problem z "kangurem" i falującymi obrotami na jałowym jest spowodowany zapewne, zabrudzonym nastawnikiem.

Opublikowano
  • Autor

Filtr paliwa i powietrza  dziś wymienione - jutro jazda próbna.

Obroty prawie nie falują  , przyspiesza plynnie do maxa.
Aż mi sie nie chcę wierzyć ze to od filtrów hmm 

zobaczymy jak wleje inne paliwo  ale to za miesiąc .

Edytowane przez z@mela