Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

upgrade 321->347

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że będę potrzebował na sezon sensownego hamulca. Zastanawiam się pomiędzy setupem 321/300 do a4 b5. Zakładam zmianę przednich zwrotnic na alu b6, jednak pytanie czy ktoś zbadał już temat zmiany przednich hamulców na zacisk pod 347mm.  Chodzi o odsadzenia tarcz, nie mam zamiaru pakować żadnych druciarskich dystansów pod tarcze hamulcową.  Mowa o tego typu zaciskach: http://allegro.pl/zaciski-tarcze-347mm-audi-a6-c6-4f-s-line-3-0-tdi-i6736905193.html#thumb/1

Edytowane przez DaveDaveDave

Opublikowano

Do tego zacisku dajesz tarcze 345mm z S4 B6/7. Mam jeden taki zestaw na nowych tarczach i klockach. Zaciski po regeneracji. 

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor

Malowanie proszkowe i dalej regenke to sobie bez komplikacji ogarnę. Czyli bez problemu mogę pchać się w taki setup pod zwrotnice b6. Zmieszczę na to felgę 17" ? Jaki kolor zacisków masz? I najważniejsze pytanko, jak wygląda powierzchnia hamowania tarcza-klocek. Zbiera ranty, całość czy status seria? 

Opublikowano
40 minut temu, DaveDaveDave napisał:

Jaki kolor zacisków masz? I najważniejsze pytanko, jak wygląda powierzchnia hamowania tarcza-klocek. Zbiera ranty, całość czy status seria? 

Kolor dowolny. Nie bardzo rozumiem Twojego pytania

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, Dev napisał:

Kolor dowolny. Nie bardzo rozumiem Twojego pytania

Moje pytanie brzmi czy klocek trze po całej powierzchni tarczy czy części zbierając np rant tarczy. Czy też hamuje tak jak normalny. 

Opublikowano
2 godziny temu, DaveDaveDave napisał:

Moje pytanie brzmi czy klocek trze po całej powierzchni tarczy czy części zbierając np rant tarczy. Czy też hamuje tak jak normalny. 

Dalej nie rozumiem o co Ci chodzi.

Jak inaczej ma trzec ?

Opublikowano
  • Autor

Powinno:

7.jpg

jednak czasami, klocek nie zbiera z całej powierzchni. Moje pytanie tyczy się czy zbieraj jw, czy zostawia coś więcej/mniej na tej tarczy. Ile zaciski gołe, do regeneracji u Ciebie? 

Opublikowano

Widziałem ostatnio używane tarcze z s4 to wyglądały normalnie, mały rant i tyle, w sumie nie widziałem jeszcze żeby tarcza była inaczej zużywa przy prawidłowo działających hamulcach

Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

nie rozumiemy się, pytam o powierzchnie tarczy 345 (s4) przy zacisku 347 (c6) - nie serii zacisku z s4. Patrz dla przykładu komplet z sid motorsport gdzie jest konwersacja z serii s4 na 300mm przez dystans, gdzie trze nie na całej powierzchni tarczy. :D

Czy zbiera z rantem, bądź bez jak na zdjęciu wyżej. 

Opublikowano

No a jak ma zbierać? Przecież wszystko jest do siebie dopasowane