Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Pompa wspomagania umiera (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki problem: jakies 2 m-ce temu wymienialem plyn od wspomagania razem z innym pierdolami, no i dopiero dzis sie okazalo (moglem zajrzec wczesniej), ze Panowie lekko przelali... o jakies 200ml.

Od zakrecenia kilku baczkow przy max skreconych kolach (moj blad) mam problem ze wspomaganiem.

Rodzi sie pytanie - czy przelanie plynem zaszkodzilo? czy niskie temperatury w polaczeniu z duzym przebiegiem oznaczaja zuzycie pompy i nadciagajaca naprawe? czy moze sam ja dobilem robiac baczka przy max skrecie?

Co sie bardziej oplaca? Uzywka, czy regeneracja? Bo nowa kosztuje pewnie milion :gwizdanie:

Opublikowano

To że pompa Ci padła to nadmiar płynu i bączki z tym nie mają nic wspolnego chyba że nalałeś płyn nie taki jak ma być :mysli:

Opublikowano

Nie chce się chwalić ale jakiś czas temu pomyliłem się i zamiast płyn hamulcowy wlać tam gdzie trzeba to wlałem

do pompy wspomagania :polew: Jakieś też 200 ml . I co teraz mam zrobić :embarrassed: ???Pewno wymienić płyn w pompie :naughty:

Opublikowano

Nie chce się chwalić ale jakiś czas temu pomyliłem się i zamiast płyn hamulcowy wlać tam gdzie trzeba to wlałem

do pompy wspomagania :polew: Jakieś też 200 ml . I co teraz mam zrobić :embarrassed: ???Pewno wymienić płyn w pompie :naughty:

i to jak najszybciej :shocked:

Opublikowano

1. Popraw sobie info w profilu - mod i daje taki przykład oj nie ładnie.

2. dowiedz się ile kosztuje regeneracja

3. - //- używka

Ja poszedłbym w nową. Może uda się nabyć nie w ASO

Opublikowano

Nówka ZF to IMO dobre wyjście

Opublikowano

To jest nas 2, Flyer. Moja też do wymiany. Będę próbował nówki z alledrogo za 300PLN (gwarancja etc.)

Opublikowano

To jest nas 2, Flyer. Moja też do wymiany. Będę próbował nówki z alledrogo za 300PLN (gwarancja etc.)

Ja próbowałem.

Nie warto, w ciągu pół roku trzy razy wymieniana pompa na gwarancji, w końcu producent nie uznał, podał że nie ma przecieku (a jęczała jak diabli i się ciężko kręciło).

Opublikowano

zawsze mozesz jakiegos rozbitka ogolocic z pompy-jesli ma malo nalatane-to moze pochulac,ale nowka-to nowka,albo zaplacisz za nowke i bedzie chulac,az spieprzy sie cos innego i zapomnisz o niej,albo uzywka i przy duzej dawce szczescia-to samo,porownaj ceny na poczatek i dzialaj,bo bez pompy sie nie da ... :wink4:

Opublikowano

bo bez pompy sie nie da ...

ja siłę mam niemałą i jeździłem bez pompy i z zatartą przekładnią. Jak postawiłem auto mechanikowi na placu do wymiany oleju i filtrów, to nie miał siły wjechać do garażu.
Opublikowano

bo bez pompy sie nie da ...

ja siłę mam niemałą i jeździłem bez pompy i z zatartą przekładnią. Jak postawiłem auto mechanikowi na placu do wymiany oleju i filtrów, to nie miał siły wjechać do garażu.

:polew: :polew: :polew:

ja jak w AHLce zajechalem pompe od kiery,to parkujac,auto mi na wolnych gaslo,a przy skrecie warczala,jak wiertarka z udarem...

Opublikowano
  • Autor

Auto postalo cala noc w garazu (okolo 5-10 stopni na +) - w momencie wyjazdu wszystko bylo OK, ale wystarczyl kilometr na mrozie (-12) i znowu spory spadek wspomagania...

W sumie fajnie sie jezdzi, bo auto przestalo dziwnie skakac po studzienkach i koleinach... :polew: