Jump to content
IGNORED

[B5 2.5 TDI] Tempomat - obsługa, aktywacja

jacek
 Share

Recommended Posts

zamontowalem tempomat do mojego wozka,audi a4 2,5 tdi 98.Mam problemy z aktywycja tego urzadzenia,w komputerze.Prosze o pomoc w tym temacie.Oraz schemat funkcji przelacznika tempomatu. pozdrawia wszystkich jacek

Audi servis odpada za drogi

jacek- co trzeba kupić, czy montaż jest łatwy napisz coś wiecej o tym tempomacie. ok??

Dzieki za dalsze informacje,sprubujemy z tym co piszesz.

Krzynek,do tempomatu potzrzebujesz zmienic hebel/przelacznik do kierunku/

i to wszystko acha jakies krotkie kable od kierownicy do komputera,podpinasz sie pod wtyczke w komputerze.Moj kolega elektryk to robil,ale czy dobrze zrobil?

Musisz tez aktywowac tempomat w komputerze,to zrobisz poprzez program vagowski.ö

pozdrawiam wszystkich jacek

P.s.zobacz ten link u kolegi wyzej.jest dobry

Witam,do podlaczenia tempomatu,musisz zmienic ,dzwignie kierunowskazow,na dzwignie z GRA.5 kabli okolo 70 cm,wtyczki 6-palcowej,ktora przychodzi do dzwigni kierunkow,trzeba miec troche schematow VAGU do podlaczenia kabli,ktore laczysz do komputera,potem trzeba to uaktywnic i koniec

koszt okolo 400 zl. pozdrawiam jacek

Dzięki za odpowiedź, ale czy mozesz mnie poratować jakimiś schematami itp przydatnymi rzeczami. Lubie grzebać w elektronice wiec moze sobie poradze.

Możesz mi wysłać na meidzer(małpa)wp.pl

meidzer, to wszystko jest na forum. Nawet informacje jak uaktywnić w kompie...

Witam! Czy tempmat w B5 1.8T aktywuje się tym samym kodem jak w dieslu?? Czyli 11463?

Panowie sorki za odkopanie tematu, ale mam pewien problem. Zauważyłem go dopiero wtedy gdy poznałem wszystkie jego możliwości :)

A mianowicie przyspieszenie lub zwolnienie autka poprzez tempomat.

No i fakt jak klikam - to zwalnia o troche jak trzymam - to calły czas zwalnia az puszcze ale!

Jak klikam + to sie rosłacza cały tempomat czyli tak jakbym nacisnał sprzęgło albo hampel :/

Co mam nie tak?

a dokładałes tempomat czy juz miałeś fabryczny??

Miałem fabrycznie :)

a sprawdzałes vagiem czy nie ma jakis błedów?? przy naciśnieciu plusa powinno auto przyspieszać bez problemów (chyba ze sie mylę), zakładałem ostatnio koledze tempomat do A4 i w sumie nie pamietam czy był taki problem, ale wydaje mi sie ze nie.

No powinien ale tego nie robi tylko wylacza tempomat :(

Czy ktoś wie gdzie znajduje się sterownik tempomatu w A4 B5 AJM.

Otworzyłem kolumne kierownicy i kabelki z manetki wchodzą pod licznik a gdzie dalej? Nie chcę rozbierać całego samochodu.

Proszę o pomoc.

jeśli ma ktoś schemat podłączenia to bardzo bym prosił o przesłanie na: [email protected].

Z gory dziękuję.

Pany wie jak ktoś zaaktywować tempomat w b5 1.8 ADR ?