Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Problem z termostatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego Łukasz A4 prawdopodobnie masz uszkodzony wskaźnik. Sprawdź climatronikiem jak ci pokazuje ( funkcja 49 ). Ja u siebie mam podobnie wskaźnik zaraz po odpaleniu przechyla sie na 70 potem dochodzi do 110 ale ja mam na 100% uszkodzony wskaźnik ( pada powoli proc motoroli w liczniku ).

Opublikowano

Ja jestem swieżo po wymianie termostatu. Przed operacja nie dogrzewał mi sie o ok. 5-10C, podobne wskazanie na klacie i na klimatroniku. Teraz mam założony Wahlera i jest git. Na blacie równo 90C nawet w te najwieksze mrozy a na kliomatroniku 87-90.

PS.Zobaczymy jak długo wytrzyma :)

Opublikowano
  • Autor

sluchajcie sprawdzilem temperature na klimatroniku i pokazuje mi idenytcznie jaki na wskazniku 95stopni i kurde teraz nie wiem czy to znowu termostat czy moze cos innego ale czuje ze kupie orginalny, a jeszcze przed wymiana zanim stary sie nie zje.... to pokazywalo mi idealnie 90 stopni na blacie na klime nie sprawdzalem czy moze to byc znowu wina termostatu? :mysli:

Opublikowano

Teraz mam założony Wahlera i jest git. Na blacie równo 90C nawet w te najwieksze mrozy a na kliomatroniku 87-90.

PS.Zobaczymy jak długo wytrzyma :)

no wlasnie, ciekawe jak dlugo :cool1:[br]Dopisany: 11 Styczeń 2009, 09:58_________________________________________________

sluchajcie sprawdzilem temperature na klimatroniku i pokazuje mi idenytcznie jaki na wskazniku 95stopni i kurde teraz nie wiem czy to znowu termostat czy moze cos innego ale czuje ze kupie orginalny, a jeszcze przed wymiana zanim stary sie nie zje.... to pokazywalo mi idealnie 90 stopni na blacie na klime nie sprawdzalem czy moze to byc znowu wina termostatu? :mysli:

a sluchajcie jak odpalam zimny silnik niewazne czy na dworze jest +5 czy -25 strzalka od temperatury dorazu pokazuje mi ok 68stopni no i rosnie do 95 co moze byc tego przyczyna bo to naprawde denerwuje jak jade i widze ze cos jest nie tak jak powinno byc :mysli:

wg prawdopodobienstwa przyczyn:

- uszkodzony czujnik G2

- uszkodzony wskaznik

- zwarcie instalacji

- samochod stoi w garazu w ktorym panuje temperatura 68C

:cool1:

te 95C od biedy możebyć

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

możliwe, dlatego chyba wszyscy na forum doradzają tylko ORI