leon151 Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Witam, ma taki problem, nie otwierają się w ogóle tylne drzwi od strony kierowcy, po wciśnięciu pilota, słychać że coś się dzieje ale chyba nie do końca nie wiem jaka może być przyczyna, czy mechaniczna czy elektryczna ? Drzwi nie otwierają się ani z zewnątrz ani od wewnątrz .
Henx29 Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Nie chce straszyć, ale miałem podobny problem tyle, że drzwi od pasażera. Kroki jakie musiałem podjąć były wręcz drastyczne. Dalej to już tylko śrubokrętem naciskasz takie czerwony cyperek w mechaniźmie zamykania.
piti82 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Nie chce straszyć, ale miałem podobny problem tyle, że drzwi od pasażera. Kroki jakie musiałem podjąć były wręcz drastyczne. Dalej to już tylko śrubokrętem naciskasz takie czerwony cyperek w mechaniźmie zamykania. Witam!Podepnę się pod temat. U mnie padły tylne prawe. Nie ma innej opcji jak wycięcie tapicerki???Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Henx29 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Piti82, obawiam się, że nie ma innej opcji. Zanim zrobisz to co ja to postaraj się jakoś postukać w drzwi, pobaw sie pilotem w tym czasie, pokombinuj coś. A może sie uda.. i zaskoczy. U mnie to nie poskutkowało, ale każde auto inne..
Terry Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Jedną z przyczyn może być to że włączyłeś blokadę rodzicielską wiec od środka teraz na pewno nie otworzysz. A co z klamką z zewnątrz może masz ułamany kabelek jak to się często zdarza. Spróbuj ściągnąć tapicerkę i otworzyć od środka drzwi i wyłączyć blokadę rodzicielską.
piti82 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Piti82, obawiam się, że nie ma innej opcji. Zanim zrobisz to co ja to postaraj się jakoś postukać w drzwi, pobaw sie pilotem w tym czasie, pokombinuj coś. A może sie uda.. i zaskoczy. U mnie to nie poskutkowało, ale każde auto inne.. To smutna wiadomość tym bardziej że ciężko mi znaleźć tapicerkę w zadowalającym stanie chyba że da się przełożyć roletę do tapicerki, która oryginalnie jej nie posiada???Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) jak jest przełamana wiązka to nie trzeba niszczyc tapicerki otwórz przednie drzwi i masz dostęp do wiązki od tylnych drzwi i poruszaj nia a do drzwi przednich jest dostęp do wiązki poprzez zdjęcie nadkola Edytowane 30 Marca 2017 przez wyzyk83
piti82 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Zapomniałem napisać że wiązką ruszałem już na wszelkie sposoby, a prócz centralnego wszystko inne działa.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Henx29 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Na widok tego boczka i tej ładnej rolety już mi sie łza w oku kręci... :(((((( Podjedź może do jakiegoś mechaniora, może cuś doradzi więcej...
piti82 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Pytałem nawet fachowców od awaryjnego otwierania i też nic z tego:(Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Henx29 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Szukam jednego posta na innym forum co mi ktoś zaproponował, ale już po fakcie... Sekunda zaraz wkleje tu i zobaczysz czy pomoże... Zawartość dodana 4 minutes later " Kolega miał taki problem w golfie 4 ale odpychałes mocno drzwi z zewnątrz i następnie leciutko pociągałeś za klamkę aż było czuć opór za którymś razem otwarte z powodzeniem " Jeszcze inny napisał: " Na moje podwójnie zaryglowane zamek trzeba było kompem odryglować" To drugie nie wiem czy wiarugodne..
piti82 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Szukam jednego posta na innym forum co mi ktoś zaproponował, ale już po fakcie... Sekunda zaraz wkleje tu i zobaczysz czy pomoże... Zawartość dodana 4 minutes later " Kolega miał taki problem w golfie 4 ale odpychałes mocno drzwi z zewnątrz i następnie leciutko pociągałeś za klamkę aż było czuć opór za którymś razem otwarte z powodzeniem " Jeszcze inny napisał: " Na moje podwójnie zaryglowane zamek trzeba było kompem odryglować" To drugie nie wiem czy wiarugodne.. Na kompie cały czas 2 błędyPróbowałem też z kolegą różnych kombinacji, właśnie czegoś w stylu jeden z zewnątrz a drugi w środku i niestety efektów brakWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Henx29 Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 U mnie dokładnie te same błędy wywalało. Tak się zastanawiam czy ten błąd "door control modul" to nie jest coś związane z tym pierdolnikiem przy silniczku od szyb..
piti82 Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 U mnie dokładnie te same błędy wywalało. Tak się zastanawiam czy ten błąd "door control modul" to nie jest coś związane z tym pierdolnikiem przy silniczku od szyb..O czym mowa??Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi