Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Jaki płyn do chłodnicy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

postanowiłem założyć nowy wątek odnośnie płynu zimowego do chłodnicy gdyż nie znalazłem tematu dotyczącego B6 czy B7 (większość benzyna w B5). Do rzeczy:

mam mianowicie różowy płyn w zbiorniczku na poziomie "min", chciałbym dolać ale nie wiem za bardzo co. Z tego co już wiem płyn jest pewnie zimowy bo wynika to nawet z kodów a nie sądzę, żeby ktoś go kiedyś zmieniał, a samochód wyjechał z salonu zimą w grudniu 2005. Pierwsze pytanie: czy napewno różowy to zimowy ?:) Drugie: jaki płyn leją w fabryce bo taki sam chciałbym dokupić; lub jaki zimowy dokupić aby można było spokojnie z tym co jest w chłodnicy zmieszać? Trzecie: w ETCE są płyny eksploatacyjne jakimi został zalany w fabryce?

Z góry dziękuję za pomoc :hi:

Opublikowano

G12

Opublikowano
  • Autor

na allegro kupię oryginał? najlepiej jakby ktoś miał sprawdzonego sprzedawcę

Opublikowano

Plichta5

Opublikowano

ja kupuje zawsze w skodzie :P bo jest najtaniej

Opublikowano
  • Autor

widzę że są G12 plus, G12 plus plus..... czym one się różnią? To są koncentraty - czyli przed wlaniem do zbiorniczka wyrównawczego rozcieńczam z wodą w odpowiednich proporcjach?

Opublikowano

mniej wiecej własnie tak :P

G12 jest rózowy :) jak landryna :P

Opublikowano
  • Autor

reasumując: ma być G12 bez żadnych plusów???

Opublikowano

Plichta5

również polecam dealera Skody z trójmiasta Plichta5 ale na dzień dzisiejszy nie posiada w sprzedaży Allegro płynu do chłodnic a sam niejednokrotnie u niego sie zaopatrywałem.

reasumując: ma być G12 bez żadnych plusów???

co do samego płynu to na 100% fabrycznie dla twojego silnika jest zalany G12plus

przykładowo aukcja: http://www.allegro.pl/item513327604_emida_oferuje_plyn_chlodniczy_g12_plus_1_5l.html

zima czy lato płyn jest ten sam, na etykiecie butelki jest wszystko wyjaśnione w jakim stosunku go rozcieńczyć z wodą destylowaną w zależności od temperatury zewnętrznej.

Opublikowano

W ASO ten koncentrat jest 10 zł droższy( 34 zł) więc chyba nie ma sensu kupować na allegro.

Opublikowano

W ASO ten koncentrat jest 10 zł droższy( 34 zł) więc chyba nie ma sensu kupować na allegro.

dokładnie 34zl za 1.5l g12 plus plus niedawno kupowalem a na allegro masz 36zl z przesylka :kox:

Opublikowano

różowy bo na bazie glikolu, G12 i po problemie, czasem nie mieszaj kolorów!!! awaryjnie to na stacji benzynowej jest uniwersalny różowy mieszlany ze wszystkimi płynami.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję wszystkim - temat jest wyjaśniony, proszę o zamknięcie :hi: