boberek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 siema jako pierwszemu zapaliła mi sie kontrolka w B6 która wygląda tak jak poniżej czajniczek grzałka i napis SENSOR to nieczytelne to napis SENSOR wywala taki błąd 2 Faults Found: 00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266) 30-00 - Open or Short to Plus 00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266) 27-00 - Implausible Signal w engine jest cos takiego ale to logiczne zeby przejsc do instrumentów 1 Fault Found: 18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster P1654 - 35-10 - - - Intermittent domyslam sie ze to jest czujnik pod miska olejową ale moze ktos z was mial podobny problem i rozwiązał to jakos mniej bardziej inwazyjnie jak spuszczanie oleju i wymianie czujnika będe wdzięczny za wszelkie podpowidzi po skasowaniu błędów chwile jest OK potem znowu sie zapala w czasie drogi gaśnie i po jakimś czasie sie zapala dzis znowu zapalił sie po 10 km i palił sie cały czas wydaje mi sie ze poporstu albo cos zamarzło albo sie kostka zapyziała albo cos auto stało całą noc w garazu po wyjechaniu z garazu po jakims czasie sie zapalia pozdro
pre_pl Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 wejdź pod auto, wypnij przewód z czujnika, zamontuj jeszcze raz - może będzie ok być może przydzwoniłeś w jakąś zaspę dołem i zniszczyłeś "co nie co"
boberek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2009 no włąsnie wejdz pod auto w taka pogode odkręcać płyte jeju nie nie nienie poczekam do wiosny ;P
Tytus Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Witam, właśnie spotkało mnie to samo, tylko błędu w silniku nie mam.
arturkropka Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 witam wszystkich ja mam ten sam problem kontrolka od oleju tak zwana olejarka zapala sie na zólto i po jakims czasie gasnie moze ktos bedzie wiedzial co to jest mam silnik 2.0 benzyna olej w silniku jest
Rekomendowane odpowiedzi