Md22 Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Moi drodzy jest tego ful na forum - ale nic nie pasuje do mojej syt. JAK ROZSĄDNIE OBNIŻYĆ auto - zawieszenie aktualnie -1BE Audi A4 B5 1.8 Quattro 98r - koło 8J 17" et48 215/50 2-4 cm w dół - rozsądnie tzn. aby wielowahacz nie dostawał w tyte a jednocześnie aby poprawić wygląd Sprężyny ? kompletne zawieszenie ? czy co wymienić / zrobić aby było lepiej ? Eibach Pro ? - Jak widzicie potrzebuje pomocy, myślę że temat się przyda dla Quattrowych
robertjudi Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Możesz kupić jakiś markowy kit obnizajacy, często są takie na olx czy też allegro. Eibachow się nie opłaca bo obniża tylko - 1cm od 1be i wcale nie zauważysz różnicy lub będzie jeszcze gorzej bo nie wiadomo w jakim stanie są Twoje sprężyny 1be. Najlepiej jest jednak kupić gwint, gdyż sprężyny są różne, z tego co kojarzę np. H&r - 40mm, lub - 60mm są mega trwade i mało komfortowe a Eibachow się nie opłaca jak pisałem poniżej. Stałem pod tym dylematem i skończyłem na gwincie kw V1,
Md22 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Opublikowano 25 Marca 2017 Jestem można powiedzieć nowicjuszem co do zawieszenia... założyłeś gwint na zawieszenie ze stopu alu. (wielowahacz) - jak często wymiana jakiegoś danego wahacza ? Zawartość dodana 2 minutes later 7 minut temu, robertjudi napisał: Możesz kupić jakiś markowy kit obnizajacy, często są takie na olx czy też allegro. Eibachow się nie opłaca bo obniża tylko - 1cm od 1be i wcale nie zauważysz różnicy lub będzie jeszcze gorzej bo nie wiadomo w jakim stanie są Twoje sprężyny 1be. Najlepiej jest jednak kupić gwint, gdyż sprężyny są różne, z tego co kojarzę np. H&r - 40mm, lub - 60mm są mega trwade i mało komfortowe a Eibachow się nie opłaca jak pisałem poniżej. Stałem pod tym dylematem i skończyłem na gwincie kw V1, http://tomas-tuning.com/zawieszenia-sportowe-eibach-sprezyny-eibach-pro-kit-sprezyny-eibach-pro-kit-audi-a4-b5-quattro-o_l_312_8087.html Czy coś takiego mi proponujesz ? a jak wahacze to wytrzymują na PL drogach ? Zawartość dodana 52 minutes later Panowie doradźcie czy takie spr: http://tomas-tuning.com/zawieszenia-sportowe-eibach-sprezyny-eibach-pro-kit-sprezyny-eibach-pro-kit-audi-a4-b5-quattro-o_l_312_8087.html + Audi A4 B5 1.8 Quattro 98r + koło 8J 17" et48 215/50 wejdzie? obniży o 3 cm? wahacze wytrzymają? sprężyna linearna czy progresywna ?? zdj mojej a4 na początku Naprawdę liczę na Waszą pomoc
robertjudi Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Jestem można powiedzieć nowicjuszem co do zawieszenia... założyłeś gwint na zawieszenie ze stopu alu. (wielowahacz) - jak często wymiana jakiegoś danego wahacza ? [emoji3] Zawartość dodana 2 minutes later http://tomas-tuning.com/zawieszenia-sportowe-eibach-sprezyny-eibach-pro-kit-sprezyny-eibach-pro-kit-audi-a4-b5-quattro-o_l_312_8087.html Czy coś takiego mi proponujesz ? a jak wahacze to wytrzymują na PL drogach ? Zawartość dodana 52 minutes later Panowie doradźcie czy takie spr: http://tomas-tuning.com/zawieszenia-sportowe-eibach-sprezyny-eibach-pro-kit-sprezyny-eibach-pro-kit-audi-a4-b5-quattro-o_l_312_8087.html + Audi A4 B5 1.8 Quattro 98r + koło 8J 17" et48 215/50 wejdzie? obniży o 3 cm? wahacze wytrzymają? sprężyna linearna czy progresywna ?? zdj mojej a4 na początku Naprawdę liczę na Waszą pomoc Jak masz 1be to eibach obniży - 1cm bo -3cm jest podane dla 1ba a 1ba jest wyższe o 2cm od 1be. Na gwincie kw jest lepiej niż na '1be,sztywno stabilnie
Md22 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Opublikowano 25 Marca 2017 A jak ma się gwint do wahaczy ? moje obawy -skrócenia żywotności - mają przełożenie do częstych wizyt wymiany ? A jeśli gwint to jaki proponujesz ?
robertjudi Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 A jak ma się gwint do wahaczy ? moje obawy -skrócenia żywotności - mają przełożenie do częstych wizyt wymiany ? A jeśli gwint to jaki proponujesz ? Mam nowe wahacze i przejechane na nich 60tys km w tym na gwincie ok 25k, w grudniu byłem na przeglądzie i zero problemów z zawieszeniem, Gwint najlepiej markowy kw, weitec, H&r, najlepiej kw
Md22 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Opublikowano 25 Marca 2017 7 minut temu, robertjudi napisał: Mam nowe wahacze i przejechane na nich 60tys km w tym na gwincie ok 25k, w grudniu byłem na przeglądzie i zero problemów z zawieszeniem, Gwint najlepiej markowy kw, weitec, H&r, najlepiej kw Masz owe.. tzn oryginalne jak ja ? Jeśli jakiś pada wymieniam na oryginalne używane Dużo sztywniej niż na 1BE ? gwint kw - ula la -droga sprawa : D : 2,337 pln A coś poniżej 1000 ? : P - czy raczej koza ?
Rekomendowane odpowiedzi