Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

235/45/17 na 225/45/17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupilem na ebayu felgi 17 na ktorych sa opony 225/45/17 i koles dorzucil mi dwie opony 235/45/17 i czy na te felgi wejda te opony?

Opublikowano
:good:
Opublikowano

Tak, szersze raczej wrzucaj na tył, pompa serwo nie przepada za szerokimi laczkami...

Opublikowano
  • Autor

ok wielkie dzieki chlopaki

Opublikowano

pamietaj ze majac quattro wielkosc kola z przodu i z tylu powinna byc taka sama

czyli jesli z tylu 235/45R17 to z przodu tez ;)

Opublikowano

Przy quattro daj na przód i tył takie same oponki. Ja Ci proponuję jednak 225 zostawić.

Opublikowano

Fakt, nie zauważyłem Q. Musi być taki sam rozmiar przód i tył, ale do AFNa z Q zdecydowanie polecam coś węższego od 235 :)

Opublikowano

wejdą, możesz zakładac śmiało

Opublikowano

oczywiście ze będa pasowałyt 235/45 takie opony zakłada audi na 17 cali fabrycznie

Opublikowano

Fakt, nie zauważyłem Q. Musi być taki sam rozmiar przód i tył, ale do AFNa z Q zdecydowanie polecam coś węższego od 235 :)

225 :tongue4::good:

Opublikowano

załóż 225/45 przód i tył i będzie :good:

A jaką masz szerokość felgi??

Opublikowano

Ja u siebie miałem fabryczne alu z oponami 205/55/16, następny rozmiar większy jaki fabryka zakładała to 235/45/17... ale pomyślałem, że do AFN 235 laczek trochę może być za szeroki a druga sprawa, że profil 45 i raczej już komfort ucierpi :embarrassed: więc kupiłem oponki 205/50/17 ale jeszcze nie testowałem :confused4: dopiero na wiosnę, ale na sucho już alu 17 z oponami 205 zakłądałem i wygląda bardzo fajnie no i najważniejsze, że obwód koła jest identyko jak przy kołach 205/55/16 no i szerokość identyko więc pogorszenia osiągów i gorszego prowadzenia w koleinach czy w kałużach nie będzie w stosunku do standardowych 205/55/16 :decayed: ale juz sie nie moge doczekać kiedy założe 17 :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

A jaką masz szerokość felgi, że 205 kupiłeś?

Opublikowano

A jaką masz szerokość felgi, że 205 kupiłeś?

7,5 a wzór identyko jak u Ciebie (te 5 ramienne)

Opublikowano

205 na 7,5'' raczej będzie dość / \, ale na ile to się dopiero okaże. Jakiej firmy masz opony?

Opublikowano
  • Autor

juz wstawilem na tyl 235 a stare wyrzucilem bo sie nie nadawaly firma to avon jakas angielska, a czemu nalezy z przodu i z tylu miec takie same?

Opublikowano

Bo masz Quattro, chyba że w profilu masz inaczej, niż w rzeczywistości. Quattro - napęd na cztery koła, stały, wymaga aby mieć identyczne koła na obu osiach (koła, czyli felgi i opony).

Opublikowano

205 na 7,5'' raczej będzie dość / \, ale na ile to się dopiero okaże. Jakiej firmy masz opony?

Nie wiem na ile, jeszcze nie jeździłem. Znajomy ma w Grande Punto na feldze także 7,5 osadzone 205 opony i rok jeździł i nic nie narzekał i się nie skarżył i u niego koła wyglądają normalnie na oponach Good Year Excellence. U mnie opony są nałożone i wyglądają normalnie (nawet jak na aucie były założone to normalnie wyglądały) Opony Michelin Pilot Primacy

Opublikowano

A felga 17'' i opona 205/50? Bo to są istotne szczegóły.

Opublikowano
  • Autor

ale to ma wplyw na komfort jazdy czy na samochod