SoltyS123 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, pracuje na szrocie, no i przybył do nas passat b5 1.8T AEB (Ja mam a4 b5 1.8 ADR) z lekko pukniętym przodem no i co byście Mi poradzili, brać cały silnik komplet pod swapa z związką itp (słyszałem ze skrzynia, półośki będą pasować) czy do mojego silnika dołożyć turbo z tamtego silnika z obudową filtra, kolektorem ssącym i wydechowym (nie wiem czy wydech też) wiązką, komputerem intercoolerem. Gadałem ze specami w firmie i jeden mówił zeby sprawdzić czy dziury w bloku będą w moim silniku na obieg oleju, drugi tak ze nie wytrzyma ten mój silnik(głowica, ze nie jest jakoś tam wzmacniana i zaraz się rozleci) a i co z instalacją gazową? mam nową założoną pare miesięcy temu, Pany poradzie co robić? Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez SoltyS123
kamczatka131 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 przekladaj calosc, ADR ma inne tloki niz AEB, odprazone
SoltyS123 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2017 a skrzynia, półośki będą pasować ? znajdę miejsce na intercooler i te wszystkie węże ?
kamczatka131 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 tak, skrzynia bedzie miala niec krotsze przelozenie
SoltyS123 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Dobra, dzięki, jednak zostaje przy tym co mam, moze w niedalekiej przyszłości zamienie na 1.8T
Rekomendowane odpowiedzi