Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Otwiera się tylna klapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taki problem w avancie podczas jazdy lub postoju(z odpalonym silnikiem) otwiera mi sie tylna klapa i zapala mi sie kontrolka otwarcia ponadto jest problem z otwarciem klapy z zewnątz .czy ktoś miał podobny problem ,prosiłbym o jakąś podpowiedż

Opublikowano

kolego po umyciu pod ciśnieniem wodą - może ???

:hi:

Opublikowano

mozesz miec tez wytarta zapadke w zamku w tylnej klapie , u mnie pomoglo rozebranie zamka.... zmudna robota

ale pomoglo

pozdr

Opublikowano
  • Autor

cos z ta klapa nie halo dzisiaj z kolei nie moge jej otworzyc i dlaczego nie moge przekrecic kluczykiem zamka w klapie

Opublikowano

co do klucza ...... to chyba standard , jak mialy central to nie mozna bylo korzystac z kluczyka,brak takiej opcji

Opublikowano
  • Autor

no właśnie miał central i mam wrażenie że do zamka po prostu syfu naszło ale za zimno teraz żeby to robić czyściłem też wtyczki ale na nic się to zdało bo chodziło tylko parę godzin

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam

mam taki problem w avancie podczas jazdy lub postoju(z odpalonym silnikiem) otwiera mi sie tylna klapa i zapala mi sie kontrolka otwarcia ponadto jest problem z otwarciem klapy z zewnątz .czy ktoś miał podobny problem ,prosiłbym o jakąś podpowiedż

Identyczne objawy...

Wie ktoś co padło, co trzeba wymienić :?:

Opublikowano

witam

Identyczne objawy...

Wie ktoś co padło, co trzeba wymienić :?:

ja wymieniłem element zamykajacy w klapie, problem ustał, choć czasem potrafi sie zablokować klapa na dzień dwa, zwłaszcza w zimne dni jak umyje auto

Opublikowano

Tylko u Ciebie był inny problem z tego co czytałem i nie wiem czy to to samo się wysypało :mysli:

Moja się nie zacina, kluczykiem w zamku i z pilota bez problemu ją otwieram. Nie działa, a czasami działa otwieranie ręczne.

Poza tym czasami sama od siebie lubi się otworzyć :disgust:

Opublikowano

U mnie to było róznie, na początku lubiła sie zatrzasnąć na amen, pózniej otwierała sie podczas jazdy i nie mozna było jej zamknac bo ciągle samoczynnie sie otwierała, a na koniec w ogóle przestała sie zamykać nawet na zgaszonym silniku mozna było sobie trzaskac klapą a ona zachowywała sie tak jak by nie było w ogóle zamka :wallbash:

Opublikowano

Ale co, raczej nie wina pompki bo tylko klapa się tak otwiera :mysli:

Może faktycznie ten mechanizm zamka wymienię...

Spadam poszukać czegoś w dziale sprzedam.

Opublikowano

No mi to sie zrobiło w zime, wymieniłem ten mechanizm w klapie(nowy 185zł jakos mnie kosztował) jak ręka odjął, chociaż niedawno zablokowała sie po myciu, ale otwarcie działało tylko z pilota. Z kluczyka nie moge otwierać bo zamek jest zasyfiony. Szukaj od polifta, przedlifty miały inne :gwizdanie:

Opublikowano

mam to samo, daj znać jak rozwiążesz problem

Ale co, raczej nie wina pompki bo tylko klapa się tak otwiera :mysli:

Może faktycznie ten mechanizm zamka wymienię...

Spadam poszukać czegoś w dziale sprzedam.

Opublikowano

Rozebrałem dzisiaj wszystko i dokładnie posprawdzałem...

Nie jest to na pewno wina zamka, tam są mechanizmy i one działają - jedyna elektryka to czujnik otwarcia klapy. Nie jest to też wina mechanizmu otwierającego bo z kluczyka działa a ręcznie już nie - jest sprawny. Zamek od kluczyka na krótko też działa poprawnie i z kluczykiem również... Przyciski od przy klapie też sprawdzałem, zwierałem kabelki na krótko i również się nie otwierała... Stawiam że wysypał się jakiś przekaźnik w puszce centralnego zamka gdzie jest też sterowanie otwieraniem tylnej klapy... Spróbuję od kogoś przepiąć do siebie i jak mi normalnie klapa zadziała to będzie wszystko jasne...

Opublikowano

Centralka jest chyba w prawym boczku z tyłu

Opublikowano

Przy zamku (w polifcie sedanie przynajmniej) sa dwa mikrostyczniki - jeden po przekreceniu zamka(wciska się-mikrostycznik) wtedy blokujemy sobie mozliwosc otwierania przy centralnym - z pilota nie ruszy w ogole. Drugi mikrostycznik(przekrecamy zamek kluczykiem w druga strone niż w przypadku wyzej) jest do otwierania bagaznika z kluczyka (przekrecamy i tym samym wciskamy mikrostycznik - silownik dostaje impuls i otwiera cięgno). To tez możecie sprawdzic.

U mnie w zimie się coś przymroziło i musiałem włazić przez środek do bagaznika :gwizdanie:

Opublikowano

Przy zamku (w polifcie sedanie przynajmniej) sa dwa mikrostyczniki - jeden po przekreceniu zamka(wciska się-mikrostycznik) wtedy blokujemy sobie mozliwosc otwierania przy centralnym - z pilota nie ruszy w ogole. Drugi mikrostycznik(przekrecamy zamek kluczykiem w druga strone niż w przypadku wyzej) jest do otwierania bagaznika z kluczyka (przekrecamy i tym samym wciskamy mikrostycznik - silownik dostaje impuls i otwiera cięgno). To tez możecie sprawdzic.

U mnie w zimie się coś przymroziło i musiałem włazić przez środek do bagaznika :gwizdanie:

Własnie w tych mirostykach lezy problem na 99%

Opublikowano

Własnie w tych mirostykach lezy problem na 99%

Nie zgodzę się, wystarczy spiąć je na krótko i sprawdzić czy działają. Poza tym jak z kluczyka działaja to są sprawne.

Otwieranie klapy ręczne ma osobny układ, a tym wszystkim steruje zestaw przekaźników i ja na nie bym stawiał...

Może uda mi się to przetestować.