rademenes Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Moje pytanko jest nastepujace, przy wymianie przepustnicy zauwazyłem w plastikowym kolanku który łaczy przewod od przepływomierza z przepustnica, pomaranczowa membranke która lata sobie luzno w przewodzie na dole, moze ktos sie orientuje do czego ta membrana słuzy i czy moze ustawiac sie raz zamykajac całkiem przepływ powietrza a raz stawac przekosem? Czasami moje autko ma problem z przyspieszeniem chwilowo sie zamuli pod komputerem zero błedów, czy to moze byc wina tej membranki. Z góry dzieki za pomoc.
dany1135 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 witam to samo mialem i wymienilem to kolanko na nowe ta membramka ma byc na stale a do czego służy to nie wiem moze ktos inny z kolegow bedzie wiedzial .A i bledow tez przed wymiana nie mialem pozd.
Waters Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ta membrana najprawdopodobniej zamyka i otwiera dopływ powietrza z odpowietrzenia skrzyni korbowej silnika czyli odmy.
Rekomendowane odpowiedzi