Kosaczku Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Witam forumowiczów, od jakiegos czasu mam problem w mojej a4b5. Jadąć, wyprzedzająć, nie ważne; wkręcając się na obroty 3000+ mój pływak wariuje i nie pokazuje rzeczywistej ilości paliwa. np. Jadąc ze Stegny do Olsztyna mając 3/4 baku w Ostródzie pokazała się rezerwa. Zdziwiłem się trochę ponieważ to jest około 100km. Sytuacja z pływakiem wraca do normy gdy po zgaszonym silniku samochód postoi sobie z 5-10 min. Jaka może być przyczyna?
eXik Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zajrzyj do baku, poruszaj pływakiem, miałem podobnie wskaźnik paliwa mi wariował, poruszałem pływakiem i problem ustał.
Adrian1727 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 3 minuty temu, eXik napisał: Zajrzyj do baku, poruszaj pływakiem, miałem podobnie wskaźnik paliwa mi wariował, poruszałem pływakiem i problem ustał. Dołączę się do tematu, odnoście "zaglądnięcia do baku". Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak odkręcić tą dużą nakrętkę ? Ostatnio chciałem u siebie zajrzeć bo mam ciągły błąd czujnika paliwa (g) i chciałem zobaczyć czy kabelki są wszystkie okej.. czytałem że coś mogło się urwać itp. no ale nie mogę wcale odkręcić tej dużej nakrętki. Jest jakiś sposób którym łatwo ją się odkręca ? Próbowałem przez szmatkę złapać i próbować ale nic z tego. Pozdrawiam
eXik Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Też miałem z nią problem, nie ma niestety łatwego sposobu musisz się pomęczyć.
Adrian1727 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 6 minut temu, eXik napisał: Też miałem z nią problem, nie ma niestety łatwego sposobu musisz się pomęczyć. No pewnie będę musiał, a czym ty otwierałeś ? użyłeś do tego jakieś narzędzie którym było łatwiej ? czy siłowanie przez szmatkę zostaje ?
eXik Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja chyba wziąłem większy śrubokręt z plastikową rączką i pod kątem uderzałem młotkiem w niego odkręcając tą nakrętkę oczywiście z wyczuciem. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez eXik
Adrian1727 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, eXik napisał: Ja chyba wziąłem większy śrubokręt z plastikową rączką i pod kątem uderzałem młotkiem w niego odkręcając tą nakrętkę oczywiście z wyczuciem. Też właśnie ostatnio próbowałem takim sposobem ale jakoś po 10 minutach prób z wyczuciem odpuściłem, bo ani drgnęła a nie chciałem czegoś uszkodzić ... Jeszcze raz do tego przysiądę za jakiś czas z kolejną próbą a na razie dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Adrian1727
Rekomendowane odpowiedzi