Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przelot 2.0Tdi, sonda itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się to w ogóle robić przelot jak wygląda cała sprawa proszę o pomoc

Opublikowano

Za***iście konkretne pytanie :decayed: , jak masz za dużo pieniędzy i nie masz co z nimi zrobić to pewnie się opłaca :P

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

A koszty plus minus ? Co trzeba zrobić żeby mieć full przelot

Opublikowano

Witek Ty najpierw może sprecyzuj jakie zadanie według Ciebie ma ten " przelot " spełniać :)

Bo odnoszę wrażenie że gdzieś coś usłyszałeś , ale sam za bardzo nie wiesz o co chodzi :hi:

W jaką moc po modach celujesz , czy zależy ci tylko na warkocie silnika  i gwiździe turbiny z rury wydechowej ?:P

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi o dzwiek

Opublikowano
5 godzin temu, Witb7 napisał:

Chodzi mi o dzwiek

To powinno wystarczyć wywalenie DPF-a i wyprogramowanie jego obsługi z ECU, a także przeróbka ori tłumoków :hi:

Opublikowano

Dokladnie tak. Po fizycznym i programowym wywaleniu DPF uzyskałem ten właśnie efekt. Tylko ze ja musialem go wywalic z innych powodów; )

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, piotrsob1 napisał:

To powinno wystarczyć wywalenie DPF-a i wyprogramowanie jego obsługi z ECU, a także przeróbka ori tłumoków :hi:

A jakoś dokładniej możesz wytłumaczyć i jakie to są koszty plus minus ?

Opublikowano

Magiczne słowo: ZALEŻY. Ceny wachają sie od 700 do 1600. Ja zaplacilem 800 u goscia pod Wroclawiem ktory specjalizuje sie w dpfach

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, ar3k92 napisał:

Magiczne słowo: ZALEŻY. Ceny wachają sie od 700 do 1600. Ja zaplacilem 800 u goscia pod Wroclawiem ktory specjalizuje sie w dpfach

Ale zrobił ci wszystko razem z programem, końcówka itd ?

Opublikowano

Dpf off - DP 2,5 (z umieszczomymi czujnikami) -> rura 2,5 przed zakrętem strumienica i tłumik/ki końcowe najlepiej sportowe. 

Koszta - Nigdy nie robiłem -chciałbym zrobić- tig jest,strumienica jest, kwestia zakupienia materiału z kwasówki i dwóch sportowych tłumików 

Opublikowano

Mam cały przelot 2,5 cala u siebie w BPW. Downpipe z sonda lambda oraz czujnikiem egt, reszta rury i kolanka 2.5 cala. Wszystko nierdzewka. Na końcu są końcówki Ulter 100 mm. Koszt całości coś ponad 1000 zł, robiłem sam więc oczywiście kwota bez robocizny.  17807695_1516172075123140_46121739594534

Opublikowano
6 godzin temu, danielstol napisał:

17807695_1516172075123140_46121739594534

Kurde profi robota :)

Policmajstry i diagności dają żyć, bo jakoś nie mogę się tam dopatrzyć tłumików :P:grin:

A swoją drogą to robienie takich przeróbek tylko dla efektów dźwiękowych to według mnie lekka przesada , co innego jak ktoś chce dołożyć do tego jakieś mega mocne kreski :hi:

Jak idzie o dźwięk to łatwiej  i myślę że z lepszym efektem by było zastosować coś takiego :

http://gadzetomania.pl/30052,dzwiek-silnika-v8v10-w-twoim-samochodzie-wideo

Do tego solidny wzmacniacz i porządny głośnik pod tylnym zderzakiem , a wszystko włączane/wyłączane pstryczkiem na desce rozdzielczej. Tylko że wtedy DPF by się przydał , bo dziwnie wyglądało by auto z takim soundem i czarnym bąkiem z rury wydechowej  :P:)

A swoją drogą producenci aut już od dawna podobnie kombinują :

http://autokult.pl/6936,sztuczny-dzwiek-silnika-oszustwo-czy-technologia-w-sluzbie-kierowcy

:hi:

Opublikowano

Moje Bpw będzie miało założone na dniach Gtb2260vk więc przelot 2.5 cala obowiązkowo :-) Turbo BRD już nie wystarcza:-D

Opublikowano
11 minut temu, danielstol napisał:

Moje Bpw będzie miało założone na dniach Gtb2260vk więc przelot 2.5 cala obowiązkowo :-) Turbo BRD już nie wystarcza:-D

Już masz sporo zakręcone to swoje BPW, żebyś tylko nie przedobrzył :decayed:

Jak po tych wszystkich modach zrobisz traskę na której wyjdzie Ci średnie zużycie powyżej 10 l/100 i motorówka przeżyje , to będę pełen podziwu :hi::P

Opublikowano
Dnia 16.04.2017 o 21:59, piotrsob1 napisał:

Jak po tych wszystkich modach zrobisz traskę na której wyjdzie Ci średnie zużycie powyżej 10 l/100 i motorówka przeżyje , to będę pełen podziwu :hi::P

Spalanie wyjdzie zdecydowanie mniejsze z dużo większą prędkością średnią. :wink:

Opublikowano

Przy intensywnym korzystaniu ze 165 koników w moim BPW, średnie spalanie wychodzi grubo ponad 10l/100km, a po niecałej minucie głupoty na śniegu z wyłączoną kontrolą trakcji tłoki puchną na tyle że motorówka staje dęba :decayed:

Czyli wychodzi że koni trzeba mieć dużo , tylko nie wolno ich używać :P

Ale jak się kiedyś zapomnicie i zaczniecie deptać na poważnie to uważajcie żeby tłoki wydechem nie popłynęły :):hi:

Opublikowano

Na trasie i w mieście przy moich 190 km , przelocie i chłodnym powietrzu z FMIC wychodzi litrę mniej niż przy tym co było w serii z DPF . Przy ostrej jezdzie do póki sprzęgło się nie zacznie ślizgać :D wychodzi pod 10 l ale na to duży wpływ ma Turbo BRD słabo wstaje i moje BPW jest dosyć podlane ropą z dołu :-) Podejrzewam że GTB2260 będzie tak sam się budzić jak BRD za to góra będzie dużo lepsza .

• 3 lata później...
Opublikowano

Ogrzeje kotleta, bo sam się zastanawiam nad przerobieniem, mam BPW po sofcie na 175 i 400nm. Chciałym przerobić tylko sam głównie końcowy dla "wyglądu" bo nie podoba mi się ten końcowy z końcówkami w ziemie, wole jak jest na "wprost" ma ktoś jakieś fotki, badz filmiki jak to wyglada? Szukam w Lubelskim kogoś kto się tym zajmuje.