kami050 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam Mam do was Panie i Panowie pytanie, posiadam autko a4 b6 avant 1.9 tdi 131km silnik AWX , zauważylem ostanio ( tj. 3-5ms) , ze po dłuższej jezdzie po miescie ok godziny w góre pojawiaja sie drgania przy ruszaniu na pdeale sprzegła oraz podczas odpalania takiego silnika jest slyszalny taki jakby grzmot, nie ma tych objawow podczas jazy na zimnym silniku lub na trasie, wowczas silnik odpala bardzo gladko i rusza wrecz aksamitnie, bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu , autko ma oryginalny przebieg 145tys km przy czy sam zrobilem 105tys.
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Koło dwumasowe się odzywa, miałem tak w poprzednim aucie A4 B5 1,9 AFN, ale przejeździłem tym autem jeszcze prawie sto tysięcy km bez wymiany na nowe, stwierdziłem, że jak się posypie bardziej to naprawie ale się ni pogarszało a było tak jak u ciebie przy dłuższej jeździe auto przy ruszaniu się trzęsło i tak jakby skakało.
kami050 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Tzn ono sie nei tzresie tylko przy ruszaniu ja czuje drgania na pedale pasazer np tego nie czuje , i to sa takie delikatne drgania , sprawdzalem dwumas pod obciazeniem 50km / h na piatym biegu i cisza nie grzechocze i przy gaszeniu tez nigdy nie stuknie
Rekomendowane odpowiedzi