Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Synchronizacja rozrządu - 2.0TDI CAGB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 18.04.2017 o 11:37, inhosik napisał:

Problem rozwiązany, poluzowałem śruby na górnym wałku i ustawiałem pod vcds w kanale 191 synchro i udało się ustawić na 0.30 (ciężko wycelować idealnie na 0.00) , zrobiłem z 10km i narazie brak błędów, zobaczymy po dłuższej trasie, silnik zaczął mniej trząść na biegu jałowym, ale dwumasa i tak do wymiany jest. Jeśli ktoś szuka synchronizacji wałka rozrządu w 2.0TDI CR na UDS to jest on pod pozycją synchronous angle. Rozkminiłem już jak zrobić logi dynamiczne w 2.0 CR, jakie kanały od turbo itd. Będę miał chwilę zrobię osobny temat co i jak.  Filmik po ustawieniu wałka:

Które śruby należy poluzować aby na wałku aby ustawić poprawny kąt synchronizacji rozrządu? Może ktoś z kolegów by opisał krok po kroku jak się do tego zabrać w silniku CR

Opublikowano

procedura podobna jak w 1.9

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Siemka jestem po wymianie rozrządu przy obrotach ok 860 pokazuje kąt synchronizacji -1,9 jest ok czy oddawać do regulacji. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

trochę przyspieszony ale za to z dolnych obrotów jest mocniejszy silnik, ja bym zostawił, ja sobie na -1 ustawiłem, zrób z 1 tys km i zobacz na rozgrzanym jak ci pokazuje, niech się ułoży wszystko,

Opublikowano

ok dzięki za info tak zrobię, Z tego co znalazłem powinien się mieścić od -3 do +3. Tak naprawdę nie czuję różnicy z dolnych obrotów bo mam ten samochód po wirusie i na każdym biegu praktycznie od 2300 obrotów się rozpędza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Iemanko pojęździłem trochę podpiąłem VCDS i podczas jazdy pokazuje mi do -3,4 i tak jak by troszczę się dławił zazwyczaj przy mocniejszym ruszaniu. Chyba będę musiał ustawić synchornizacje bliej zera. Robimy to w naszych audi tak jak na tym filmiku wyżej ??. Jak nigdy tego nie robiłem to zabierać się za to czy oddać to mechanikowi??. Polecacie kogoś w Krakowie?

Opublikowano
  • Autor

Robimy tak jak na filmiku powyżej. Prosty temat sam ogarniesz