Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masz strasznie namieszane...linki pod nr.grypy sa nie te co trzeba :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Kurde przepraszam ale może da sie coś odczytać z tego ?

Opublikowano

kąt wtrysku do korekty jest opózniony znacznie,Żaluzje w turbo wciaż sie przycinaja i jest dalej przeładowanie....

Opublikowano
  • Autor

Czyli nie ominie mnie czyszczenie turbo może macie namiary kogoś godnego polecenia żebym turbo wysłał do czyszczenia ,żeby to zrobił fachowo i bez naciągania ?[br]Dopisany: 10 Styczeń 2009, 22:19_________________________________________________Już poprawiłem linki do grup.Proszę o analizy.

Opublikowano

kąt wtrysku do korekty jest opózniony znacznie,Żaluzje w turbo wciaż sie przycinaja i jest dalej przeładowanie....

nie jeżdzij tym autem :wink4:

nie rób logów dynamicznych

i wyczyść turbo ... bo umrze motor :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wiem ale gdzie to zrobić w Radomiu gdzie takich speców jak na lekarstwo. :(

Opublikowano

Wiem ale gdzie to zrobić w Radomiu gdzie takich speców jak na lekarstwo. :(

Pytaj na spotach w twoim regionie ...lub przybywaj do Olsztyna :decayed::naughty:

60km/h

Opublikowano
  • Autor

Dodam tylko że jak poruszam sztanga to ona chodzi lekko i pełnym zakresie.

Opublikowano

Przeladowania tragicznego juz nie ma.Ale kieownice nie chodzą plynnie.W turbinie może być troche syfu-najlepiej jak byś ją rozebral i wyczyścil

Opublikowano
  • Autor

Tak zrobię nieraz ładuje ok i autko chodzi plynnie jadę we wtorek do Warszawy i przegonie autko po E7 jak to nic nie da to dam do czyszczenia. [br]Dopisany: 11 Styczeń 2009, 12:17_________________________________________________Prosze o przeanalizowanie logów przez kolege spankiego sa to pierwsze moje logi i chciałbym wiedziec czy sa dobrze zrobione i jak ocenia stan turbo

?

Opublikowano

nie jeżdzij tym autem :wink4:

nie rób logów dynamicznych

dlaczego ma nie jezdzic ... :wink4:

widać pomogło ... :wink4:

nie tak dalej jak w sobote podjechal do mnie nasz forumowy kolega[moze sam sie przyzna :wink4:] ... celem bylo posluchanie pracy jego motorowni do ktorej mial zastrzezenia ... [awaryjnie wzialem lapka pod pache :wink4:]... kilka spokojnych przejazdzek auto osluchane i nagle notlauf [nie przekroczylismy 2500 rpm ... :shocked:] .... no coz zapiecie Vag'a i pompuje 2570 :evil: ... no to 3 kolejne przejazdzki i za 3-cia turbo zaczyna pompowac max 2300 [fakt ze potem zbija do 1700 i po ciezkich bulach uzyskuje 1948 przy 4000 rpm :naughty: ] ale jak widac kilka prob przegonienia auta daje efekt choc nie zawsze [takze mozna sprobowac z umiarem] przynajmniej rozruszac je do momentu ustawki u mechanika na czyszczenie ... sadze ze kuracja WD40+autobahn w tym przypadku pomoze zazegnac problem ...

co do logow ... :

-kat wtrysku

-termostat

-przycinajace zaluzje[WD40 i masaz prawa stopa powinien zazegnac problem]

reszta znosna ...

Opublikowano
podjechal do mnie nasz forumowy kolega[moze sam sie przyzna :wink4:]

Przyznaje sie.... moj pierwszy w zyciu notlauf... :)

Opublikowano
podjechal do mnie nasz forumowy kolega[moze sam sie przyzna :wink4:]

Przyznaje sie.... moj pierwszy w zyciu notlauf... :)

gdybym wiedzial ze pierwszy to bym wzial butelke .... :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dziekuję serdecznie nie ma to jak fachowa porada kolegi spankyego,zabrałem się dzisiaj do roboty wziąłem preparat od kolegi Michała ostro lałem go na sztangę no i ostro atakowałem kluczem,bardzo się sobie wziąłem porady do serca ,no i na razie ok,przegoniłem po trasie no i ani razu nie złapał notlaufa.

Jutro lece do Warszawy to przepiłuję autko na E7 zobaczymy może dotrwam tak aż do wyjazdu do Zakopca w lutym i furka nie zawiedzie.Oczywiście podjechałem do mechaniora i powiedziałem mu o zacinających sę kierownicach w turbo,on postawił oczy i nie wiedział za bardzo o co chodzi :shocked:,chyba go to przerosło posiedział by troche na forum to by sie dokształcił w swoim fachu.

Wielkie dzięki koledzy Odzim i Michał z Radomia za poradę no i oczywiście dla kolegi spankyego przydałbysie ktoś w Radomiu z taka wiedzą o tym temacie.Będę pisał na bieżąco o "walce ze sztangą".

[br]Dopisany: 12 Styczeń 2009, 18:29_________________________________________________Niestety moja radość była połowiczna jak jechałem do Warszawy wszystko było ok silniczek pięknie wkręcał się w obroty i było super wcześniej popsikałem WD40 i miodzio ale jak wracałem niestety zaczął łapać notlaufa. :shocked:Zastanawiam się czy to nie jest tak że ten WD40 się wypala i sztanga już nie ma dobrego smarowania :mysli:może popsikać lepiej smarem wysokotemperaturowym,bo tak jak pisałem na poczatku było 50 min jazdy do Warszawy i pięknie a z powrotem lipa.Nie wiem czy dobrze kombinuję i proszę o opinie w tych moich przemyśleniach :hi:

Opublikowano
.Nie wiem czy dobrze kombinuję i proszę o opinie w tych moich przemyśleniach

Zle kombinujesz....

jak nie wyjmiesz i nie wyczyscisz sprezarki bedziesz sie tak meczyl...

Pozdr

Opublikowano

Mówilem wyjmj i wyczyść :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Łatwo powiedzieć robiłeś to już?