Jump to content
IGNORED

odczytanie pinu do kluczyka B5

platiniumm
 Share

Recommended Posts

Za pomocą Vaga to musisz mieć jeszcze programik, typ VAG EEprom.

VAG-comem nie odczytasz. Ewentualnie tachopro.

Albo podjechać do machera.

U mnie koło Grzybowskiej goście zrobili to dorabiając mi kluczyk. Jak chcesz to podejdę i zapytam ile sobie winszują.

Tu masz ich stronkę.

http://www.pogotowie-zamkowe.pl/index.php?id=foto

Ja u nich dorabiałem kluczyk (niescyzoryk), odczytywałem PIN i kodowałem posiadane kluczyki (usuwałem stare kody do kluczyków których nie miałem) - kosztowało mnie to jakieś 300 zeta (jeśli dobrze pamiętam).

Za samo odczytanie PINu zaśpiewali 100 zeta (jak kolo powiedział odczytanie+kodowanie). Jakby co to dzwoń do nich.

Pozdro

Tu masz ich stronkę.

http://www.pogotowie-zamkowe.pl/index.php?id=foto

Ja u nich dorabiałem kluczyk (niescyzoryk), odczytywałem PIN i kodowałem posiadane kluczyki (usuwałem stare kody do kluczyków których nie miałem) - kosztowało mnie to jakieś 300 zeta (jeśli dobrze pamiętam).

Za samo odczytanie PINu zaśpiewali 100 zeta (jak kolo powiedział odczytanie+kodowanie). Jakby co to dzwoń do nich.

Pozdro

tylko ty masz kluczyk z crypto a kolega nie wiec bedzie mial duzo taniej :wink:

[ Dodano: 28-02-2007, 11:39 ]

to jak bys mogl to bys sie zapytal to moze bym podjechal tam

widzisz jakbys przyjechal na roczny zlocik do wisły zrobiłbym bym ci to za browarka :cool::P

szukając magików, aby ożywić mój scyzoryk dotarłem do warsztau, w którym mieli dorobić grot, odczytać kod ze starego kluczyka, i zaprogramować nowy. Zaśpiewali za cłość 150 PLN.

Podczepie sie do tematu i spytam bo tez chce dorobic kluczyk scyzoryk z tym ze ja posiadam ten PIN tj.? taka etykietka plstikowa z kodem + plstikowy klucz. +sewisowy no i kurde tylko jeden Scyzoryk, i tu pytanie majac ten PIN to jest prostrza sprawa z tym dorobieniem.

platiniumm, jak byłem u tych magików zorientować się ile mnie to wyniesie, gość sprawdzając kluczyk włożył go do jakiegoś czytnika podłączonego do kompa < 3 sek. i wiedział jakiego typu immo tam jest >, ale czy odczytał też kod PIN - nie mam zielonego pojęcia, może też ?

- jutro spróbuje się dowiedzieć !

wiem ze tak mozna zakodowanie pestki do immo to koszt 100 zl a mnie ciale zastanawia jak odczytac vagiem pin z zegarow

Vagiem nie odczyta.

ale czy odczytał też kod PIN

odczytal jakie jest immo i kod tez :wink:

wiem ze tak mozna zakodowanie pestki do immo to koszt 100 zl a mnie ciale zastanawia jak odczytac vagiem pin z zegarow

Vagiem nie odczyta.

oki dzieki i takiej konkretnej informacji chcialem uzyskac

wiec mozna zamknac temat

pozdro

Vagiem nie odczyta.

a czym można go odczytać?

gdzie znajduje sie eeprom z pincode, czy w eepromie jest on jakos kodowany, czy "na żywca"?

A jak zaprogramować nowy kluczyk, jeżeli posiada sie PINCODE?