Khel Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na tym forum, od grudnia jestem posiadaczem audi a4 b8 rocznik 2013 po facelifcie. Mam problem z wyświetlaczem MMI, podczas ujemnej temperatury, gdy samochód stoi na dworze, po odpaleniu nie włącza się wyświetlacz ( jest całkiem czarny), wszystkie inne funkcje działają, radio, nawigacja itd. Po 10-20 minutowej jeździe, wyświetlacz włącza się sam jakby nigdy nic. Gdy na dworze jest dodatnia temperatura np +5 stopni, problem nie występuje i wyświetlacz włącza się odrazu tak jak powinien. Problem powtarza się od grudnia, gdy tylko temperatura na dworze spadnie poniżej 0 wyświetlacz się nie włącza przy odpaleniu silnika. Raz czy dwa było tak że po 10 minutowej jeździe wyświetlacz włączył się, a po kilku sekundach zgasł i znowu włączył i tak pare razy po czym włączył się na dobre. Pytałem w kilku warsztatach ale nikt nie chciał się podjąć naprawy, może ktoś z Was mógłby coś doradzić?
ziomal-84 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Do sprawdzenia kabel łączący mmi z wyświetlaczem lub sam wyświetlacz.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Khel Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Mógłby ktoś podesłać instrukcje jak samemu wybudować wyświetlacz? Tak wygląda wyświetlacz, jakby mógł ktoś zaznaczyć na zdjęciu co i gdzie trzeba odkręcić, byłbym bardzo wdzięczny. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez Khel
Khel Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Opublikowano 13 Maja 2017 Witam, namęczyłam się trochę z demontażem osłony, żeby dostać się do wyświetlacza, ale udało się. Dodam kilka zdjęć, gdzie są umieszczone mocowania, gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem to znajdzie pomoc w tym temacie. Kable od wyświetlacza wyglądają dobrze, więc problem pewnie tkwi w samym wyświetlaczu.
Rekomendowane odpowiedzi