Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drżenie całego auta podczas przyśpieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanko otóż , ostatnio przyszedł czas na wymianę rozrządu w mojej B6. mechanior wymienił , wszystko śmiga , w przeciągu paru dni było też wymienione kompletne wahacze z przodu i jeszcze koła na letnie przełożone , ale do kół bym się nie przyczepiał , ponieważ w tamtym roku nie było takiego problemu. A problem polega w tym że podczas przyśpieszania "czuję jakby całe auto drżało" , jak wyrzucę podczas jazdy na luz , to tego nie czuję. Co jeszcze mogę podrzucić to po tych "remontach" jeszcze jak jest większa dziura "skok" jakiś to z przodu z lewej strony słyszalny taki "STUK" (walnięcie) , obawiałem się że amortyzatory są w d**ie, więc podjechałem na SKP , posprawdzał wahacze - ok , amortyzatory - ok ( lewy 69% . prawy 75%), Ma ktoś może jakiś pomysł co sprawdzić jeszcze? Bo te "stuki" i drżenie są masakryczne .

Opublikowano

Polosie/przeguby sprawdz. A 64% to troche malo. Ja mialem w marcu przeglad i mialem 89 lewa 91 prawa strona..
Pozatym wynik badania jest nic nie warty bo oni badaja resorowanie a wiec sprezyny amorki, wahacze itp.
W mojej starej mazdzie wyszlo 74% a jak sciagnelismy amorki to w ogole nie trzymaly....o i takie to badanie jest dokladne...

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Okej a jak najlepiej sprawdzić samemu półosie/przeguby ? 69%* , no nie wiem tak mi podał i mówił że to jest okej , kazał bujać na boki budą i po chwili wyszedł i powiedział że wszystko jest w porządku. Nie mówię że nie masz racji , tylko po prostu chciałbym dojść do jakiś konkretów i najlepiej do zniwelowania problemu :) 

Opublikowano

Podpora wału tez do sprawdzenia

Opublikowano
  • Autor

Robero a jak to można sprawdzić? 

Opublikowano

Coś Ustaliłeś? Te wibracje to wielce prawdopodobne, że któryś z elementów układu napędowego - coby odpowiadało temu też, że jak Zrzucasz na luz to zanika. Pan z SKP nie do końca ma rację, że wszystko ok - jak jest stuk, to albo coś luźne, albo wypracowane. W razie co mogę zerknąć, może coś się wypatrzy. Jak coś Odezwij się z rana, to się jakoś zgadamy. 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 8.05.2017 o 22:44, PawelEn napisał:

Coś Ustaliłeś?

odgrzeję kotlecika i podpinam się do pytanka kolegi