Zygi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam. Od dłuższego czasu mam problem z porannym rozruchem.Trzykrotny sygnał dźwiękowy z kontrolką i dziwny dźwięk rozrusznika(zacieranie).Myślałem,że to akku ale podmieniłem na inny i to samo.No i zbieram się do remontu rozrusznika i tu moje pytanie jakie tulejki kupić(wymiar) i szczotkotrzymacz.Czy w AFN jest rozrusznik Boscha czy Valeo,może zna ktoś nr z rozrusznika bo na moim przed wyciągnięciem nie sprawdzę. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam
wojci Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Powinno Ci wszystko rozjaśnić: Etka pokazuje że BOSCH:
Pretor Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Dwa tygodnie temu rozbierałem rozrusznik i jest Boscha. Rozrusznik mi dobrze kręcił, tylko czasami po odpaleniu brzęczał. Po rozebraniu na czynniki pierwsze, wyczyszczeniu i przesmarowaniu jest ok. Nie musisz wymieniać całego szczotko-trzymacza, możesz wymienić same szczotki, są cztery. Trochę żałuję, że nie zmierzyłem tulejek bo mogło by się przydać.
Rekomendowane odpowiedzi