daniooo77 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 witam od jakiegos czasu dokladnie 3 dni grzeje mi sie niebezpiecznie silnik !! w trasie temperatura spada jak włączę dmuchawe ciepłego powietrza włącze klime temperatura rosnie! to samo w miescie , praktycznie cały czas chodza dmuchawy! jestem teraz przed wymiana rozrzadu i tak sie zastanawiam czy naped pompy wody nie strzelił 95 tys przebiegu czy termostad? płyn nie ucieka ze zbiorniczka olej wporządku mechanik nastraszył ze moze głowica ....ehhh!!! ktos ma jakis pomysł???????????????????????
JawoR36 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Jak napiszesz co to za samochód, jaki silnik itp to mogłoby być łatwiej.
daniooo77 Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Opublikowano 15 Maja 2017 w sumie racja:) audi a4 2.0 litra ALT model b6 2003 rok
killler Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 pompe napedza pasek rozrzadu, przy wymianie rozrzadu od razu wymien tez pompe. stawialbym jednak na padniety termostat
JawoR36 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Wymień rozrząd z pompą wody, a przy okazji termostat na ORYGINALNY, NOWY. Niech mechanior posprawdza węże, czy są równo miernie ciepłe.
daniooo77 Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 jeszcze dodam ze jak odpale autko to od razu mam temperature 80 stopni:)
Rekomendowane odpowiedzi