Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

bateria do laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie mam pytanie, miał ktoś z was do czynienia z zamiennikami baterii do laptopów?? Posiadam Asusa X57Vn, który po wymianie dysku na SSD chodzi dość żwawo, ale niestety jego bateria to już dramat i chciał bym ją wymienić , niestety nie mam pojęcia jaką baterię wybrać. Od razu mówię, że oryginalna nie wchodzi w grę bo jej cena to połowa wartości laptopa.

Opublikowano

Ja do mojego starego Asusa wsadziłem jakąś baterie z allegro za 60 zł i od pół roku bez problemu działa i wytrzymuje w granicach 2.5h. Jedyny minus to taki ze po zejściu na 85% pokazuje żeby podłączyć laptopa do zasilania.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja akumulator ze swojej Toshiby, wysłałem rok temu na regeneracje, koleś wymienił mi wszystkie ogniwa. Zapłaciłem...coś... 200zł

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, cabanmat napisał:

Ja akumulator ze swojej Toshiby, wysłałem rok temu na regeneracje, koleś wymienił mi wszystkie ogniwa. Zapłaciłem...coś... 200zł

możesz napisać gdzie go dokładnie wysłałeś??

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, TOM3K napisał:

Ja do mojego starego Asusa wsadziłem jakąś baterie z allegro za 60 zł i od pół roku bez problemu działa i wytrzymuje w granicach 2.5h. Jedyny minus to taki ze po zejściu na 85% pokazuje żeby podłączyć laptopa do zasilania.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

sprawdzałeś może jak ma się rzeczywista pojemność baterii do cyferek napisanych na baterii?? Bo z tego co czytam to, że akumulator na obudowie ma napisane np 6600mah, to w rzeczywistości ma np. 3200mah

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja do mojej Toshiby kupiłem zamiennik niestety różnice w długości pracy na baterii widać było już po miesiącu. Po 1,5 roku poszła na reklamacje bo pojemność bateri spadła do 40 % procent dostałem nowa bez problemu :decayed:

Opublikowano

To na baterie jest gwarancja 24mc ? Myślałem że 12

Opublikowano
  • Autor

Ja w końcu zdecydowałem się na green cel 6600mah, póki co trzyma koło 2,5h

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, .Pablo. napisał:

Ja do mojej Toshiby kupiłem zamiennik niestety różnice w długości pracy na baterii widać było już po miesiącu. Po 1,5 roku poszła na reklamacje bo pojemność bateri spadła do 40 % procent dostałem nowa bez problemu :decayed:

Możesz napisać czym sprawdzałeś pojemność baterii??

Opublikowano
20 minut temu, Lukasz_mk2 napisał:

Możesz napisać czym sprawdzałeś pojemność baterii??

W plikach systemowych wystarczy odpowiednie komendy wpisać. Najprościej wpisz w Google jak sprawdzić pojemność bateri laptopa tam masz krok po kroku jak to zrobić :decayed:

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, .Pablo. napisał:

W plikach systemowych wystarczy odpowiednie komendy wpisać. Najprościej wpisz w Google jak sprawdzić pojemność bateri laptopa tam masz krok po kroku jak to zrobić :decayed:

Jeśli chodzi o tą komendę: "powecercfg /batteryreport /output "C:\battery_report.html" to mam z nią problem bo po zmianie baterii na green cel w rubryce "pojemność" nie podaje nic tzn pokazuje pustą komórkę ;)

No chyba, że trzeba to sprawdzić dopiero po paru naładowaniach, bo ja sprawdzałem to prawie zaraz po kupnie (góra 2 ładowania)

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

Dokładnie o ta komendę chodzi. Mi z tego co pamiętam po jednym ladowaniu juz pokazało pojemność 

Opublikowano

Programik BatteryMon

Opublikowano
  • Autor
Dnia 12.06.2017 o 16:45, cabanmat napisał:

BatteryMon

pokazuje mi 5603mAh, miało być 6600mAh ;)

Reklamować baterię???

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano
Dnia 14.06.2017 o 18:17, Lukasz_mk2 napisał:

pokazuje mi 5603mAh, miało być 6600mAh ;)

Reklamować baterię???

Najpierw naladuj baterie kilka razy do pełna. Co do reklamacji to u mnie pisało ze uwzględnia reklamacje gdy pojemność bateri będzie poniżej ileś tam procent. Poczytaj warunki gwarancji bo może nie być uznana i stracisz kasę na wysyłkę bateri. 

Opublikowano

Ja jak oddawałem na wymianę ogniw, to w piśmie które dostałem.. było napisane że kilka razy muszę naładować baterię na max, później wejść w BIOS i zostawić do pełnego rozładowania.

Opublikowano
  • Autor

w bios?? a co to ma do baterii??

Opublikowano

bios nic nie ma. ale jak jestes w biosie to system nie kontroluje baterii i sie rozladuje do minium.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

no to muszę to przetestować