Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AVF, Q, Avant] Czarne wozidło. BBS 17. Na sprzedaż.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też w halogenach jest biała normalna zamiast led i jestem mega zadowolony bo nie ma żadnego błędu jak to bywało z led a i kolorek jest biały:decayed:

Opublikowano
14 godzin temu, trepek napisał:

Z nowości to wpadły postojówki Philips H6W White Vision.

Zapomniałeś dodać Xenon Effffect ! ?

One mają ten niebieski film, który zasadniczo wybiela deczko promień światła w osi cylindra reflektora naprzeciwko samochodom jadącym ale ......

zupełnie biały nie jest.  ?

Opublikowano
  • Autor

@dekiel 13

Dlatego napisałem, że white led to to nie jest ? Ot, taka ciepła biel.

Musze zrobić zdjęcie aczkolwiek przy porównaniu do xenona jest żółtszy.

Opublikowano

Ja mam te white vision + żarówy tungsrama i taki plus, że barwa wszystkich jest zbliżona i nie jest kolorowo w reflektorze... ;) Ale długo już je mam i stwierdzam, że z czasem żółcieją... 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, kamil-vag napisał:

Ja mam te white vision + żarówy tungsrama i taki plus, że barwa wszystkich jest zbliżona i nie jest kolorowo w reflektorze... ;) Ale długo już je mam i stwierdzam, że z czasem żółcieją... 

Ty masz u siebie H7 + soczewka czy juz xenon?

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, kamil-vag napisał:

H1 + H7 teraz :P ja mam zrobiony bihalo... 

Myślałem, że ostatnio rezałeś światła mijania ? Kurde, muszę się wziąć wkońcu za montaż Intemo...

Opublikowano
  • Autor

Z nowości - chciałem zrobić jak mi świecą pozycję to zaczął mi migać lewy xenon :(

Samochód był na geometrii - o co chodzi z tym pochyleniem koła? Wina zwrotnicy?

geometria.JPG

Opublikowano

No zwrotnica odpowiada za pochylenie koła. ale tak szczerze mówiąc to prawa strona też jest sporo pochylona tylko mieści się w przedziale.. Pamiętaj, że najlepiej żeby wartości np. z lewej były jak najbardziej zbliżone do prawej... wiadomo, że super jak są na środku ale jeśli się nie da... 

Tutaj masz wartości dla danych zawiasów

geo front.png

Opublikowano

Wybrał Ci w ogóle odpowiednie zawieszenie ? Jaki macie w tym swoim Audi ? Ja jak byłem to musiałem sam mu mówić, bo widać, że nie mają pojęcia o tym, że zwykły Avant może mieć sportowe zawieszenie...

Opublikowano

Dokładnie Kamil, a jakby nie było to deczko zmienia postać rzeczy:wink4:

Opublikowano
  • Autor

U nas jest standard - 1BA.

Z tego, co @Adam87 wkleił a z wyników, które są z wydruku, są dość duże rozbieżności między zalecanymi wartościami pochylenia przednich kół.

Opublikowano

Standardowe Q ? To i tak trochę inne wartości niż w tabeli z ELSA ? 

A miałeś coś grzebane z zawieszeniem ? Końcówki drążka, wahacze ? Nie masz żadnych luzów na sworzniach ? 

Opublikowano

Duże rozbieżności, tak ale jeśli z jednej strony będzie dużo na + a z drugiej dużo na - to choćby wartości były na zielono czyli ok to i tak różnica jest za duża, żeby było ok..

Opublikowano
  • Autor

@kamil-vag

U nas w B6 jest standardowy zawias (1BA) z Q. Tył nieco niżej siedzi. Osobiście nic w zawiasie nie robiłem ale pewnie kilka wahaczy jest wymienionych no i zwrotnice noszą ślady odkręcania śruby od górnych wahaczy. Generalnie zacząłem ogarniać co słychać w zawiasie aby mieć jakiś punkt odniesienia przed montażem talerzyków z b5.

@Adam87

Jeśli dobrze rozumuję gdyby przesunąć sanki o odrobinę w prawo to pochylenie lewego koła spadnie do -1.1* a prawego wzrośnie do -1.1*. To i tak wartości inne niż zalecane -0.55* ?

Opublikowano
12 minut temu, trepek napisał:

ale pewnie kilka wahaczy jest wymienionych no i zwrotnice noszą ślady odkręcania śruby od górnych wahaczy.

No i może to jest problem... ? Jak każdy z innej parafii...

A na sankach widać jakieś ślady, żeby śruby inaczej siedziały ? ? ? Może też być i krzywa zwrotnica... 

Swoją drogą ja się zastanawiam, czy po talerzykach z B5 też nie skoczyć na geometrię... bo te 1,5 cm też już pewnie wpłynęło na kąt pochylenia koła... 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
  • Autor

@kamil-vag

Mam jakis punkt odniesienia to bede dzialal w wolnym czasie ;) przy talerzykach z b5 jest roznica taka sama jak miedzy 1BA a 1BE ;)

Opublikowano

Prawda jest taka, że porządny serwis robiąc tzw geometrię, powinien spróbować to ustawić, wytłumaczyć Ci co ma nato wpływ itd... ale to są lenie ! ! ! Najpierw powinien Ci sprawdzić czy nie masz właśnie luzów w zawiasie itd... Biorą kasę za to, że pokręcą śrubami przy drążkach i nara... zbieżność jest, jest... 

Opublikowano
  • Autor

@kamil-vag

Ciężko o porządny serwis. Jakby nie to, że Wielkanoc idzie oraz jadę na weekend majowy nad morze to bym bardziej dochodzil co i jak. Teraz na spokojnie się tym zajmę.

Myślałem, że jeszcze przed majówką wsadzę 320'tki albo założę intemo ale z drugiej strony czasowo jestem ograniczony oraz trochę strach coś zamontować, dobrze nie przetestować i pchać się w trasę na drugi koniec kraju ?

Wymienię jedynie xenona i może jeszcze zdążę z poduszką pod skrzynią.

Edytowane przez trepek