VNC Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Siemanko Mam A4 B7 i przeniosłem się z Concerta na BNS 5.0, niestety po tych przenosinach przestał działać moduł BT (tzn. działa ale nic nie slychac), oraz nie działa lektor nawigacji (mała navi między zegarami, w kufrze czytnik CD). Przy próbie rozmowy przez BT radio samo się wycisza, ale poza tym to cisza... Wcześniej wszystko działało, podlączyłem wszystkie wtyki, nic nie wisi... Jednak nie programowałem radia VAGiem, podłączyłem i zostawiłem (ku mojemu zdziwieniu wszystko wyświetla na FIS, wyłącza się po zapłonie). Czy może być taka sprawa, że moje radio (kupione od właściciela B7) jest zaprogramowane pod B7 ale bez BT i NAVI? Nie mam własnego interfejsu, na razie się czaję z zakupem... Z góry dzięki za pomoc!
MariuszKK Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Problem jest w tym, że BT jest podłączone do starej navi i razem leciały jednym kabelkiem do Concerta. W nowym radiu są inaczej ułożone wtyczki i trzeba kombinować. Tutaj masz opisany ten problem na przykładzie RNS-E http://audiforum.us/threads/replacing-bns-4-2-with-rns-e-cable-issue.15696/ Edytowane 14 Czerwca 2017 przez MariuszKK
Rekomendowane odpowiedzi