jpa4 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam forumowiczów Od jakiegoś czasu mam problem z klimą wywala mi cały czas te same błędy klima była uszczelniana i nabijana gdzie szukać problemu ? Pozdrawiam
bobikos Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 potencjometry silniczków do czyszczenia lub wymiany
jpa4 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dziś porozbieram i zobaczymy co z tego wyjdzie . Wczoraj jak jechałem to z jednej strony mawiewow leciało zimne powietrze a z drugiej ciepłe ? Sprawdzałem dziś klimę vagiem i przed startem miała ciśnienie 5 barów a jak chodziła klima to trzymało ok 9 barów i mam błąd 1841 ktorego nie mogę usunąć i z nawiewów z lewej strony leci chłodne powietrze niezależnie od ustawionej temperatury . Załamka
bobikos Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zrobiles nastawy podstawowe klimatronika po tej operacji??Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
jpa4 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2017 Po zdjeciu osłony pod kierownicą zrobiłem nastawy i ten silniczek co wywala błąd to wychylił się w jedną i drugą stronę a podczas regulacji temp. ani drgnie tylko co chwilkę tak lekko drży nawet po zgaszeniu auta. Potraktowanie potencjometra kontaktem , nasmarowanie zębatek potem nastawy i jak narazie wszystko ok błędów brak ? No i lipa błędy w klimatroniku powróciły dziś wyskoczyły błędy 0716,1810,1842 i cały czas słychać silniczek jak się rusza nawet po zgaszeniu auta
bobikos Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Szukaj nowych silniczkowWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
jpa4 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 To raczej silniczki czy może ich sterowanie ???0
bobikos Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Najprawdopodobniej potencjometry. Kup od exeo.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
peter251 Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Tak jak kolega wyżej pisze, silniczki są zazwyczaj ok
Hezen Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Pierwszy raz widzę żeby wszystkie potencjometry nagle siadły w tym samym czasie.Problem pewnie leży w instalacji albo zimnych lutach sterownika klimy - obstawiam zimne luty na gniazdach sterownika.Wysłane z OP3T
Rekomendowane odpowiedzi