Adrian Kucharczyk Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witam, Mam a4 b5 silnik adr 1.8. Zauważyłem że silnik mocno się poci i widać swieży olej na tej rurce co to jest? Co mogło być przyczyną? Czy to może mieć wpływ na spadek mocy? Owa rurka znajduje się pod kolektorem. Zaraz obok bagnetu
Adrian1727 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) To od odmy, albo odma jest uszkodzona i coś tam oleju poleci (może oring odmy przepuszczać )albo oring chłodnicy oleju przepuszcza olej, stawiam że może i to być i to bo widać sporo zasyfiony silnik olejem i brudem. Po kupnie swojego 1.8 adr musiałem wymienić oring chłodnicy oleju, miałem wszystko razem z bagnetem zalane olejem, był większy wyciek, i wszystko musiałem myć, przy okazji odmę przeczyściłem, najlepiej by było jakbyś się tym zajął i wszystko ładnie powyczyszczał tak jak ja to zrobiłem, spokój na (lata) Edytowane 17 Czerwca 2017 przez Adrian1727
Adrian Kucharczyk Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2017 Okey dzięki na odpowiedź
Kwinto69 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 W dniu 17.06.2017 o 20:12, Adrian1727 napisał: To od odmy, albo odma jest uszkodzona i coś tam oleju poleci (może oring odmy przepuszczać )albo oring chłodnicy oleju przepuszcza olej, stawiam że może i to być i to bo widać sporo zasyfiony silnik olejem i brudem. Po kupnie swojego 1.8 adr musiałem wymienić oring chłodnicy oleju, miałem wszystko razem z bagnetem zalane olejem, był większy wyciek, i wszystko musiałem myć, przy okazji odmę przeczyściłem, najlepiej by było jakbyś się tym zajął i wszystko ładnie powyczyszczał tak jak ja to zrobiłem, spokój na (lata) Przerabiałem to samo, oring z chłodniczki spore ubytki oleju były, a kolanko od odmy też paskudziło okolice.
Rekomendowane odpowiedzi