Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Jak zdemontować tapicerkę w tylnej klapie (avant) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Jak w temacie prosiłbym o cenne uwagi jak zdemontować poszycie ( tapicerkę ) w tylnej klapie Avanta B6. Niestety padła wycieraczka i trzeba rzeźbić co by wróciła do dawnej świetności. Może też jakieś uwagi n/t naprawy tylnej wycieraczki :hi:

Opublikowano

moze to Ci pomoze......

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_avant_jak_dobrac_sie_do_klamki_klapy-t60750.0.html

wyciągasz trójkat i bedzie kilka srubek do wykręcenia , na tapicerce z kazdej strony tez sa śrubki jesli je wykręcisz to reszta trzyma sie na takich zatrzaskach .....delikatnie i wszystko zejdzie :gwizdanie:

Opublikowano

Dzięki Panowie, jestem ciekawy tylko czym muszę demontować całą tapicerkę tzn. ten plastik który idzie wokół szyby czy tylko te część mozna zdemontować bezpośrednio nad silnikiem wycieraczki ( tam gdzie ukryty jest trójkąt )[br]Dopisany: 17 Styczeń 2009, 11:52_________________________________________________Z tego co czytałem jeszcze o tej cholernej wycieraczce tylnej to mógł jeszcze jakiś przekaźnik zastrajkować tylko gdzie znajduje się ten właściwy przekaźnik, jakie ma oznaczenie, numer? U mnie jest o tyle dziwnie, że po kilku godzinach jak np. ruszam i auto stało to wycieraczka przesunie sie o kilka centymetrów i po jakims czasie znowu ; aha spryskiwacz działa . Czy to pada silnik, czy przekaźnik czy byc może jak gdzieś wyczytałem zębatki jakies w silniku, czy mechanizmie się zapiekły ? Dopytuję się bo jeżeli to przekaźnik np. to po kiego demontować całą tapicerkę. Panowie jakieś sugestie....... :mysli:

Opublikowano

Ja u siebie nie demontowałem tych plastykow wokoł szyby i mialem dostep do silniczka :naughty:

Opublikowano

Rozumiem, czyli dało radę. A kupowałeś nowy silniczek czy cosik rzeźbiłeś ze starym? Aha i pytałes się w którymś poście gdzie sa przekaźniki tylnej wycieraczki i nie widziałem żeby ktos Ci odpowiedział wiesz gdzie one się znajdują?

Opublikowano

Rozumiem, czyli dało radę. A kupowałeś nowy silniczek czy cosik rzeźbiłeś ze starym? Aha i pytałes się w którymś poście gdzie sa przekaźniki tylnej wycieraczki i nie widziałem żeby ktos Ci odpowiedział wiesz gdzie one się znajdują?

rozbierałem sam tapicerke ale jak stwierdzięłm ze cos nie tak z silniczkiem to oddałem do ASO i mi wymienili wraz z nowym silniczkiem :gwizdanie:

Opublikowano
:decayed: A możesz podać koszt takiej imprezy i na jak długo musiałeś niunię oddać w obce ręce ?
Opublikowano

:decayed: A możesz podać koszt takiej imprezy i na jak długo musiałeś niunię oddać w obce ręce ?

czas to około godzinki a koszt hmmmm nie pamietam ale coś mi ok 200 zł sie przypomina :gwizdanie:

Opublikowano

200 zeta ze wszystkim z wymianą silniczka? Czy nie wymieniali tylko naprawili?

Opublikowano

200 zeta ze wszystkim z wymianą silniczka? Czy nie wymieniali tylko naprawili?

kurcze nie pamietam czy to był koszt silniczka z wymianą czy nie :gwizdanie: , jutro bede w ASO to sie zapytam :wink4:

Opublikowano

Hehe oki dzięki i sorki za zawracanie głowy :hi:[br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 14:07_________________________________________________Byłem w ASO diagnoza brzmi silnik przecieka i woda leje się do środka do klapy. Nowy silniczek to wydatek ok.400 zeta czyli dwa razy tyle co u ciebie Cuber. Generalnie porażka ale chyba nie będzie wyjścia :no: