noname2327 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Witajcie, Mam do was pytanie jak w temacie Ostatnio zaobserwowałem niepokojące mnie objawy pracy silnika. Na postoju i w czasie jazdy silnik czasami pracuje głośniej słychać (jakby był nieszczelny układ wydechowy jednak na zewnątrz nic takiego nie słychać) to zwłaszcza przy przyspieszaniu i przy prędkości 130-140 ale wystarczy zgasić silnik i odpalić i problem znika lecz po jakimś czasie powraca. Na zewnątrz słychać rytmiczne głośniejszą pracę silnika, od przodu coś w okolicy paska wielorowkowego. Silnik pracuje równo, żadnych zaników mocy też nie ma. 1,9 TDI AVB 105 KM Pozdrawiam, Piotr
piotrsob1 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Jak się kończy łożysko w rolce prowadzącej, napinaczu czy pompie wody to możesz to usłyszeć Więcej objawów padającego rozrządu raczej nie ma . No może jeszcze jakiś problem z prowadzeniem paska zębatego i jego obcieranie o silnik lub osłonę. Poza tymi to zostaje tylko BUM... , mocny ból głowy i drenaż kieszeni
Rekomendowane odpowiedzi