Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, Rafaello19944 napisał:

Ja mam takie samo zdanie. Ale biorę kilka opcji pod uwagę :)

-założyć tylko 3G+ z simem

-3G+ i kamerka cofania lub czujniki parkowania

-3G+ i trochę pobawić się z mocą ;) tak do 170KM max :)

A Grzesiek to jest ten z okolic Rzeszowa, tak? :D

Tak Grzesiek jest z okolic Rzeszowa 

Jeden z największych rezaczy  na forum :decayed:

Edytowane przez krystian3769

Opublikowano
  • Autor

Aaa to nie wiedziałem :D

Opublikowano
  • Autor

Takie tam zdjęcie z dziś :D

e2da78c957023185med.jpg

Opublikowano
  • Autor

Mam takie pytanie.. czy bylibyście wstanie określić na jakich akcjach serwisowych i czego one dotyczyły po wpisach w książkę serwisową?  :)

Opublikowano
  • Autor

Tak dokładniej chodzi mi to to:

5b3c1b925066aa7cmed.jpg

;)

Opublikowano
  • Autor

Myślicie żeby wymieniać ten wybierak pompy oleju? (Czy jak to sie tam nazywa) trochę dziś poczytalem na Internecie o tym i w 2.0TDI CAGA CR problemy z tym niby nie występowały.. mam teraz prawie 164k km i myślę nad wymianą tego na urlopie.. Czyli za jakieś 1,5/1,7k km tak dla spokoju..  co radzicie? :D

Opublikowano

Ja bym nic nie ruszal

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Gibons napisał:

Ja bym nic nie ruszal

No właśnie też tak do dziś myślałem.. 

Ale naczytalem sie trochę o tym na Internecie że najlepiej przy każdej wymienię rozrządu to wymieniać itp... Mam jeszcze dość niski przebieg i u mnie nie powinno z tym jeszcze być problemu i wole za wczasu zrobić niż żeby mi auto w trasie stanęło.. :D

Opublikowano
1 minutę temu, Rafaello19944 napisał:

No właśnie też tak do dziś myślałem.. 

Ale naczytalem sie trochę o tym na Internecie że najlepiej przy każdej wymienię rozrządu to wymieniać itp... Mam jeszcze dość niski przebieg i u mnie nie powinno z tym jeszcze być problemu i wole za wczasu zrobić niż żeby mi auto w trasie stanęło.. :D

a znasz kogoś kto miał z tym problem ? czy kolega kolegi kolegi szwagra coś tam mówił ze jego znajomy miał problem? znam dużo osón które maja te silniki i 1 przypadek imbusa. Auto nie mialo nawet 100tys

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Gibons napisał:

a znasz kogoś kto miał z tym problem ? czy kolega kolegi kolegi szwagra coś tam mówił ze jego znajomy miał problem? znam dużo osón które maja te silniki i 1 przypadek imbusa. Auto nie mialo nawet 100tys

Osobiście nikogo.. tylko na Internecie się naczytałem na ten temat..?

Opublikowano
3 minuty temu, Rafaello19944 napisał:

Osobiście nikogo.. tylko na Internecie się naczytałem na ten temat..?

To czytaj dalej :) za raz pół auta wymienisz :)

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Gibons napisał:

To czytaj dalej :) za raz pół auta wymienisz :)

Hahaha a wiesz że podobnie miałem z rozrządem.. niby pierwsza wymiana przy 180k km.. Trochę poczytalem na Internecie że niby tyle nie wytrzyma i byłem gotów dać 900€ w Niemczech za wymianę.. :D ale w końcu sobie odpuściłem to i w grudniu zmieniam w pl.. tylko nie wiem co z tym imbusem zrobić i dlatego tu pytam :)

Opublikowano

Na to nie ma reguły rozrząd może paść nawet przy 100tyś. Chociaż też nie znam przypadku aby komuś strzelił rozrząd w b8, ale skoro producent pisze do 180k to bym się trzymał tych zaleceń ja wymieniałem przy 170tyś komplet rozrządu. Ja płaciłem w ASO za wymianę 750zł + moje oryginalne części. Imbusem bym się raczej nie przejmował poza tym samego imbusu i tak nie ma sensu wymieniać jak już to przeróbka pompy ok 1000zł

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Gibons napisał:

Na to nie ma reguły rozrząd może paść nawet przy 100tyś. Chociaż też nie znam przypadku aby komuś strzelił rozrząd w b8, ale skoro producent pisze do 180k to bym się trzymał tych zaleceń ja wymieniałem przy 170tyś komplet rozrządu. Ja płaciłem w ASO za wymianę 750zł + moje oryginalne części. Imbusem bym się raczej nie przejmował poza tym samego imbusu i tak nie ma sensu wymieniać jak już to przeróbka pompy ok 1000zł

Właśnie rozrząd wychodzi mi teraz przy ok 166k km.. a co do imbusa to zastanawiam się czy wgl to ruszać teraz czy przy następnej wymianie rozrządu przerobić tą pompę.. 

Wiesz co wcześniej miałem wv bore z 99r i nie przejmowalem sie tak tym autem tak jak teraz audi ?? 

Opublikowano

poczytaj o opiłkach w układzie paliwowym i też bedziesz za raz wymieniał wszystko :) ?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Gibons napisał:

poczytaj o opiłkach w układzie paliwowym i też bedziesz za raz wymieniał wszystko :) ?

Wiesz co wole już nie czytać.. ?

Opublikowano
  • Autor

Ale tak z drugiej strony na to patrzeć to tych silników co ja mam jest bardzo dużo i nie liczni wiedzą o problemie z pompą... i mają przebiegi po 250/300 tyś.. teraz tak myślę i to trochę sianie paniki jest..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po dość długich przemyśleniach i potwierdzeniu u dwóch znajomych mechaników stwierdzam że nie ma co tak tym imbusem się przejmować.. Tak, wymienie go tak na wszelki wypadek w pl ale nie boję się zjeżdżać na urlop tak jak na początku :D jest bardzo małe prawdopodobieństwo że to mi padnie.. 

Opublikowano
  • Autor

A mam takie pytanie.. czym się różnią silniki od siebie 2.0tdi pd, cr i te co były w passatach b6? :)

Opublikowano
  • Autor

Takie małe podsumowanie ostatniiego dnia.. :)
1600km w jeden dzień.. :) Mannheim >Stuttgart > Mannheim > Tarnów :)
Bez żadnych problemów i wygodnie pomimo zawieszenia 1BE :)
Plany na najbliższe dwa tygodnie..
Nowy kompletny rozrząd, oleje i filtry, wymiana MMI na 3G+ oraz założenie czujników parkowania przód/ tył :)
4abc4c6f0747cf43med.jpg