Eljot Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Przeszukałem wszystko/no może prawie/ na temat zapalniczki. Jest wiele obietnic opisania, jak wyjąć żarówkę podświetlającą zapalniczkę, ale na tym się kończy, niektórzy obiecywali nawet fotostory, i nic. A mój problem właśnie na tym polega. Mam przed sobą wyjęty panel popielniczki z zapalniczką i chcę wyjąć żarówkę podświetlającą zapalniczkę. Dlaczego- brak podświetlenia. Nie wiem jak to zrobić, aby czegoś nie popsuć. Proszę kogoś, kto to robił, aby opisał jak można to zrobić. Może to proste i śmieszne dla kogoś kto już jest po tym problemie/ ja też chyba będę/. A więc : jak wyjąć żarówkę podświetlającą popielniczkę i zapalniczkę. Z góry dziękuję.
_Solar_ Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 z tego co wiem to zarówka jest jakos chyba na stałe przymocowana i jak chcesz miec podswietlenie to musisz wymienic ja razem z obudowa...
zbigok Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Looknij tam może co obczaisz: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6b3a43345e5fff6.html
mroova81 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przerabiałem temat. Niestety troszeczkę trzeba popsuć, żeby ją wymienić... Ale spoko, główkuj.
_Solar_ Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 U siebie jak wymieniałem zaróweczke to musiałem wstawic diode bo nigdzie takiej zarówki nie mogłem znależć
Eljot Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2009 Do mroova81. Kolego, bardzo dziękuję za wyjątkowo inteligentną i błyskotliwą podpowiedź. Jeżeli nie ma się nic konkretnego do powiedzenia, to się milczy. A takie posty, to tylko bezsensowne nabijanie punktów.
mroova81 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jakich punktów? Tutaj są jakieś punkty? Pierwsze słysze, ale jeżeli tak, to ile mam? A wracając do tematu to chciałem Ci powiedzieć, ze popielniczka to jednorazówka i nie da sie wymienić po prostu żarówki. Żeby to zrobić potrzebujesz żarówkę na 12V maleńką szklaną bańkę z dwoma luźno wyprowadzonymi drucikami. Żeby usunąć starą i wstawić nową musisz coś tam połamać, gdyż wszystko jest klejone. Połączenia żarówki nie pamiętam jakie są orginalnie, ale ja te druciki przylutowałem, więc potrzebna będzie też lutownica i cyna. Po zmianie naprawiasz kropelką i jest gitara. O to mi chodziło. Fotostory niestety nie mam. Czy teraz jest OK?
Rekomendowane odpowiedzi