djtaso Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Z racji ze to moje 1 auto z bixenonen mam problem. Wymienialem soczewki na te z b8. Wziolem kompa pojechalem na stacje diagnostyczna w celu regulacji. Wszystko weregulowane zero bledow na kompie ale diagnosta zauwazyl ze przy wlaczaniu swiatel nie robia one testu ( nie wiem czy to tak sie nazywa ale nie ida gora dol zaraz po wlaczeniu) tylko od razu swiaca na stalej wysokosci. Czy mam sie czyms martwic? Dodam ze trudno mi troche sprawdzic czy samopoziom dziala. Na bezpieczniki patrzylem wszystkie cale Edytowane 6 Lipca 2017 przez djtaso
Robero321 Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Nie robią również gdy wyłączysz zapłon, włączysz najpierw światła a potem zapłon ?
djtaso Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Opublikowano 6 Lipca 2017 Tak nie robilem ale testu nie mam ale samopoziom dziala wlasnie sprawdzalem
Lukasz_N Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Co masz na myśli pisząc, że sprawdzałeś samopoziom i działa?
djtaso Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 Stanolem na przeciwko sciany 4 kumpli do bagaznika i swiatla opadaja i ppdwyzszaja sie wiazka swiatla stoi w miescu
djtaso Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 I sie okazalo ze wszystko dziala. Test sie robi zaraz po wlaczeniu zaplonu czy mam wlaczone swiatla czy wylaczone. Wsiadlem do auta wlaczylem swiatla potem zaplon zrobil sie test. Potem wlaczylem zaplon bez swiatel i tez sie zrobil test mimo zgaszonych swiatel
Robero321 Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 To kwestia zasilania sterownika w zależności jak jest zasilony to znaczy z czego wtedy robi Ci test Jak jest zasilanie z zapłonu to zrobi to po przekręceniu zapłonu jak ze świateł to dopiero jak załączysz światła i wtedy widzisz jak się robi np na ścianie....
djtaso Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 Teraz juz wiem ? poprostu wszystkim kumplom co maja xenon kub bixenontestsie robi po zalaczeniu swiatel test. No ale jak dziala nie ma sie co przejmowac. Dzieki za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi