pershing1899 Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 Witam serdecznie, nie chce zakładać dwóch nowych wątków, więc napiszę w jednym. Mam Audi A4 b5, właśnie przymierzam się do wymiany rozrządu, mógłbym wiedzieć ile kosztuje średniej klasy rozrząd oraz ile biorą za robociznę? Mam też problem z zapłonem, idzie mi iskra. Ostatnio wymieniałem świece i kable, może to być spowodowane tym, że jakiś kabel nie styka? Czy przyczyny szukać gdzieś indziej? Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
Krzysiek6623 Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Jeśli chodzi o rozrząd to u mnie liczą sobie ok 600zł - bez napinacza. Ok 350 za części i 250zł robocizna. To jest chyba dosyć tanio. Jeśli konieczna wymiana napinacza to ok 300zł więcej.
patryq633 Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 No za części wychodzi jakieś 300-400zł bez tego hydronapinacza całego. Pasek, rolka napinacza i pompa wody tyle gdzieś Cię będzie kosztować, natomiast jeśli zdecydował byś się na wymianę całego tego napinacza to trzeba doliczyć jeszcze jakieś 250-300 zł i polecałbym go wymienić bo mechanicy tylko samą rolkę tego napinacza zmieniają a potem zdarzają się takie przypadki że pasek się urywa , a przecież dopiero co rozrząd był robiony. Koszt robocizny zależy kto jak sobie co liczy, myślę że więcej jak właśnie 300-400zł nie powninni krzyknąć.
pershing1899 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Wymiana całego rozrządu i przy okazji oleju wyniosła mnie 1000 zł. Mam jednak kolejne pytanie, wczoraj odebrałem auto i dzisiaj jadę, włączam klime, a tam leci ciepłe powietrze. Dodam, że przed odstawieniem auta do mechanika klima działała. Może to mieć jakiś związek z wymianą rozrządu lub oleju i filtrów?
ayew Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Sprawdź wtyczki od klimy pod osłoną zbiorniczka płynu wspomagania oraz wtyczki w przednim pasie przy chłodnicy.
patryq633 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dokładnie. Wszystkie połączenia do sprawdzenia, jeśli wszystko będzie jednak ok to na twoim miejscu odwiedziłbym tego mechanika ponownie i niech sprawdza skoro działała klimatyzacja przed oddaniem na warsztat.
pershing1899 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Gdzie jest dokładnie ta wtyczka koło chłodnicy? I czy to ma być czujnik ciśnienia klimatyzacji?
ayew Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 U mnie idzie od zbiorniczka płynu do wspomagania na prawą stronę samochodu za chłodnicę. Najlepiej do mechanika podjechać niech sprawdzi.
Gifix Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Moim zdaniem mogło być tak, że mechanik zamiast ustawić sobie przód razem z chłodnicą w pozycji serwisowej, pozwolił sobie zdjąć wszystko żeby mieć lepszy dostęp, przy okazji odpinając lub uszkadzając węże od klimy A może mechanik zapomniał założyć pasek na kompresor od klimy
pershing1899 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Nie była podłączona wtyczka koło chłodnicy. Już wszystko ładnie działa. Dzięki wielkie za pomoc, Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi