hallmann90 Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam Potrzebuję pomocy brak już mi pomysłów. Jężdżę 3.0 tdi Quattro i mam bicie na kołach z którymi nie moge sobie poradzić , a mianowicie bicie zaczyna się przy 70 km/h potem ustaje i zaczyna sie przy 100 km/h aż do mniej wiecej 160 km/h . Bicie pojawia się przy jeżdżie i przy hamowaniu. Byłem na trzepakach wszystko wymienione. Koła wyważone, tarcze sprawdzone proste, wymienione gumy na wachaczach, drążki kierownicze, i prawa pół oś . Bicie dalej występuje. Zastanawiam się nad piastami. Proszę was o pomoc.
Robero321 Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 W moim przypadku była to piasta miała bicia po szybkim czasie (2 do 5k km) krzywiła się również tarcza i były bicia również przy hamowaniu. Nowy komplet tarcz i klocków i znowu po 5 tysiach to samo pomierz dokładnie piasty
Robero321 Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 Przy wyrobionych przegubach miał by jeszcze stuki przynajmniej u mnie dało się je zauważyć i wyczuć ręką jak był podniesiony samochód
hallmann90 Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Opublikowano 12 Lipca 2017 Przegub wewnętrzny z prawej strony miał luz to weszła nowa pół ośka, czyli sprawa z piastami... ok dzięki będę sprawdzał sprawdzę jeszcze lewy przegub dla pewności .
Rekomendowane odpowiedzi