Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

BICIE KIEROWNICY PRZY JEŹDZIE I HAMOWANIU - POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuję pomocy brak już mi pomysłów. Jężdżę 3.0 tdi Quattro i mam bicie na kołach z którymi nie moge sobie poradzić , a mianowicie

bicie zaczyna się przy 70 km/h potem ustaje i zaczyna sie przy 100 km/h aż do mniej wiecej 160 km/h . Bicie pojawia się przy jeżdżie i przy hamowaniu. Byłem na trzepakach wszystko wymienione.

Koła wyważone, tarcze sprawdzone proste, wymienione gumy na wachaczach, drążki kierownicze, i prawa pół oś . Bicie dalej występuje. Zastanawiam się nad piastami. Proszę was o pomoc.

Opublikowano

Przeguby wewnętrzne na 99%

Opublikowano

W moim przypadku była to piasta miała bicia po szybkim czasie (2 do 5k  km) krzywiła się również tarcza i były bicia również przy hamowaniu.

Nowy komplet tarcz i klocków i znowu po 5 tysiach to samo  pomierz dokładnie piasty

Opublikowano

Przy wyrobionych przegubach miał by jeszcze stuki przynajmniej u mnie dało się je zauważyć  i wyczuć ręką jak był podniesiony samochód

Opublikowano

Przegub wewnętrzny z prawej strony miał luz to weszła nowa pół ośka, czyli sprawa z piastami... ok dzięki będę sprawdzał ;) sprawdzę jeszcze lewy przegub dla pewności .