Karol0611 Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z regulacją głośności - radio CHORUS Czytałem na forum różne tematy ale każdy dotyczy starszych wersji radia. Problem polega na tym, że aby zmienić głośność muszę np. docisnąć potencjometr na bok. Czy to może być problem z samym potencjometrem czy może coś z procesorem ?
ziomal-84 Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 W tym radiu jest enkoder nie potencjometr. Ratuje cię wymiana lub czyszczenie w specjalnym preparatem.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Karol0611 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) 12 godzin temu, ziomal-84 napisał: W tym radiu jest enkoder nie potencjometr. Ratuje cię wymiana lub czyszczenie w specjalnym preparatem. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka powiesz coś więcej o czyszczeniu ? jaki to miałby być preparat ? czy taki enkoder będzie ok ? http://allegro.pl/radio-audi-concert-chorus-2-impulsator-enkoder-i6881051493.html niby do starszego modelu ale może będzie ok ? Edit: Problem rozwiązany - rozebrałem, wyczyściłem i działa Dzięki za pomoc Edytowane 15 Lipca 2017 przez Karol0611
pawcio89 Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Opisz jak wyglada te czyszczenie tez mi szwakuje regulacja ?
Rekomendowane odpowiedzi