Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odklejona tapicerka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio czysciłem całe wnętrze wraz z podsufitka i po wszystkim odkleiła mi się podsufitka w kilku miejscach (przy daszku przeciwsłonecznym, przy uchwytach nad drzwiami z tylu) i mów pytanie jest następujące czy jest jakaś możliwość podklejenia bez sciagania calej podsufitki. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Prawdopodobnie jest taka możliwość, trzeba zerwać materiał i podkleić, ale trzeba być świadomym, że po krótkim czasie odklei się ponownie, bo pod materiałem jest 20-letnia gąbka, która z pewnością nie jest dobrym gruntem do klejenia materiału. Ja swoją podsufitkę na razie potraktowałem pinezkami i trzyma się dobrze, mimo że wygląda żałośnie, ale już szukam tapicera do wymiany materiału.

Opublikowano

Możesz użyć strzykawki z klejem, ale efekt nie będzie idealny.  

Opublikowano
  • Autor

A jaka ilosc zapodac przez strzykawke i czy ten klej nie wyjdzie piszesz materiał

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zapomnij o podklejaniu ,strzykawkach, kleju w sprayu tylko i wyłącznie wymiana na inną ( nigdy nie wiadomo czy zaraz odpadnie) 

lub 

nowy materiał ,jest duży wybór ale nie jest to takie proste jak na filmikach z YT i nie zawsze wychodzi idealnie , robiłem ostatnio w mojej a4

kładłem alcantare pierwszy raz w życiu i efekt jest, i ładny zapach w aucie,  ale jak "fabryka " nie dałem rady  za dużo profili albo materiał za gruby , nie wiem 

ale wiem,że podklejanie starej podsufitki w audi to strata czasu i pieniędzy .

Opublikowano

Ja będe zmieniał podsufitkę w najbliższy weekend, o ile przesyłka dziś zamówiona dotrze, także zapraszam do swojego tematu (link w stopce) :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie napiszecie jak złapać słupek przednii i tylny w celu demontażu? 

Opublikowano
22 godziny temu, Radek91 napisał:

Panowie napiszecie jak złapać słupek przednii i tylny w celu demontażu? 

Tutorial - wymiana tapicerki podsufitki w A4 B5 Avant

Tutaj masz wszystko wyjasnione

Edytowane przez Undisclosed

Opublikowano

Moja żona 2 dni temu czyściła tapicerkę w aucie i w związku z tym że padał deszcz cały dzień zostawiła auto zamknięte. Dziś wchodzę i wali stęchlizną jakby coś mi w aucie zdechło albo ktoś podrzucił mi tygodniowe skarpety. Przestrzegam przed takimi akcjami.

Opublikowano

Ok, dzięki. Zmieniona. Oklejone słupki A, C, D. Oczywiście welurem jak i dach. Borykam się ze slupkiem B, jak go okleic. Jest dosyć pokręcony do oklejania.