Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

EPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. 

Chcialbym przedstawić wam problemie jaki mnie trapi od dłuższego czasu, mianowicie zapala mi się kontrolka EC na pulpicie i odcina mi turbo. Z tego co zauważałem to dzieje się to najczęściej kiedy jest ciepło powyżej 15 stopni i sucho. Dodam że pędem gazu był wymieniany i nic nie pomogło. Był też u elektryka który coś zrobił ale nie powiedział co i po roku to samo. Może ktoś z was miał podobny problem albo ma dobrego zaufanego elektrona.

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie sie tak dzialo:
Czyszczenie przepustnicy pomoglo i reset wszystkich bledow, poki co samochod pod obserwacja ale chlopaki tez mowia ze moze to byc czujnik polozenia walu.

Opublikowano

Hej

Przepustnicy my ta była, czujnik położenia wału zamierzam wymienić. Zobaczymy czy ma to jakiś wpływa na moja usterkę i dam znać. 

Opublikowano

Hej

Przepustnicy my ta była, czujnik położenia wału zamierzam wymienić. Zobaczymy czy ma to jakiś wpływa na moja usterkę i dam znać. 

Opublikowano

Sprawdź tez vcds błędy

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Czujnik położenia wału wymieniłem, błedu nie ma ale epc dalej zapala się i odcina mi turbo. 

Opublikowano

Byłem na przeglądzie i błąd jaki pamięta komp to Czujnik 1/2 położenia pedału przyspieszenia (G79/G185) - nie akceptowalny sygnał, kod usterki P1639. Coś takiego, a co to jest vcds? 

Opublikowano

Program diagnostyczny

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Witam

Zrobiło się chodnika i wilgotno i problem z głowy do wiosny. Hehe