Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Założenie zamiennika DPFw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymierzam się do założenia zamiennika DPF-a mam pytanie kto wstawia takie zamienniki. ? pozdrawiam i proszę o odpowiedz

Opublikowano

Każdy średnio kumaty mechanik powinien sobie poradzić z wymianą DPF-a na zamiennik :decayed:

Po wymianie trzeba tylko się podłączyć do kompa by zapisać w sterowniku silnika fakt wymiany cegły :hi:

Opublikowano

Szwagier ma zamiennik firmy JMJ w volvo 1.6d, działa, spełnia swoje zadanie i nie ma z filtrem problemów- od zmiany najechane jakieś 40 tys. km.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, piotrsob1 napisał:

Każdy średnio kumaty mechanik powinien sobie poradzić z wymianą DPF-a na zamiennik :decayed:

Po wymianie trzeba tylko się podłączyć do kompa by zapisać w sterowniku silnika fakt wymiany cegły :hi:

a jest problem że ja usunąłem DPF 3 lata temu. czy to w niczym nie przeszkadza? czy już zostawić jak jest i nie grzebać?

Opublikowano

Jak Cię nikt nie ściga za jego brak to po co zakładać ?:decayed:

Chyba że trzeba wrócić do stanu fabrycznego, to na pewno da się zrobić, może być trudniej i drożej jak ten co cegłę wywalał , wywalił przy okazji osprzęt typu EGR, klapa gasząca, chłodnica spalin albo instalację elektryczną od tego ustrojstwa :hi:

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, piotrsob1 napisał:

Jak Cię nikt nie ściga za jego brak to po co zakładać ?:decayed:

Chyba że trzeba wrócić do stanu fabrycznego, to na pewno da się zrobić, może być trudniej i drożej jak ten co cegłę wywalał , wywalił przy okazji osprzęt typu EGR, klapa gasząca, chłodnica spalin albo instalację elektryczną od tego ustrojstwa :hi:

a powiedz mi jeszcze jak jest z kontrolom drogową albo z przeglądami? jak sie ktoś doczepi?, Klapa gasząca jest EGR jest

Edytowane przez gkarol

Opublikowano

Jak się ktoś doczepi i nie podbije przeglądu , albo zabierze dowód rejestracyjny  to będziesz musiał założyć :naughty:

Opublikowano
  • Autor

a jakie mogą być koszta założenia DPF. a jakby wstawił najzwyklejszy katalizator to by było lepsze?

Opublikowano

Żeby Ci B7 przeszło skrupulatny przegląd z katalizatorem to chyba musi być wyprodukowane przed 2006 rokiem ...

Od 2006 roku w unii obowiązuje EURO 5 i bez DPF-a raczej nie da rady jej spełnić :hi:

Opublikowano
  • Autor

a pomoże założenie tego katalizatora coś w sensie czy będzie mniej kopcił i czy nie będą mu tak spaliny śmierdzieć? Czy zostawić tak jak jest i nie ruszać?

Opublikowano

Nic nie wstawiaj. Wywaliłem dpf jskiś czas temu, latam po Niemczech i nikt się nie czepia.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, ecobuda napisał:

latam po Niemczech i nikt się nie czepia.

Do czasu, znajomy transportowiec mówił mi ostatnio, że Niemcy zaostrzyli kontrole.

Opublikowano

Owszem. W Niemczech płacisz podatki od jakości spalin i jeżeli wywalisz dpf a płacisz za normę euro 4,5 to wtedy masz przejeb.... Ale dotyczy to tylko pojazdów zarejstrowanych w de.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kilka zamienników już zamontowałem do różnych aut i jak narazie jeżdżą 

Teraz JMJ budowali mi Dpf do nissana Murano, więc niedługo będzie dostępny na allegro... 

Opublikowano
  • Autor

dobra dzięki za odpowiedzi. Nic nie będę ruszał. i Zostawię tak jak jest czyli bez DPF-a 

Temat można zamknąć. pozdrawiam.