Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Niewielki wyciek oleju z? FOTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymiana czy naprawa? jak sie to nazywa o co pytać w sklepie.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c437ce5451d17b54.html

Zawór recyrkulacji spalin EGR, część nienaprawialna.

Numer części

028131501A

028131501B

028131501E

Pierburg 7.21723.06.0

Koszt nowego od 550PLN.

Opublikowano
  • Autor

Oto mi chodziło dzięki

ma to wpływ na kopcenie czy można to odłozyc wymiane do wiosny?

Opublikowano

A może EGR jest tylko zasyfiony i trzeba o wykręcić, wymyć w ekstrakcyjnej i będzie dobrze? :naughty: Ale olej w wydechu za turbinką chyba oznacza tylko jedno: turbawka się kończy i puszcza olej. Przykra sprawa ale przed tobą grubsze wydatki :gwizdanie:

A i jeszcze jedno kontroluj stan oleju na bierząco.[br]Dopisany: 20 Styczeń 2009, 09:45_________________________________________________Kolego EGR można zaślepić całkowicie i na chwile będzie ale na ten olej na wydechu za turbawką to bym zwrócił szczególną uwagę. A olej czasem nie kapie z EGRa na wydech akurat w miejsce łączenia turbo z wydechem?

Opublikowano

olej na wydechu jest na bank z nieszczelnego EGR, nie strasz chłopaka.

Opublikowano
  • Autor

Olej na turbince jest z zaworu recyrkulacji spalin dlatego tak to wyglada,turbinka po regeneracji ale, 2,5 roku temu

myśle ze jeszcze troche pociągnie

co do oleju hmmm róznie.

Opublikowano

Zaślepiaj EGRa i przynajmniej motor będzie chodził wyłącznie na czystym powietrzu. Może troszke więcej kopcić po odpaleniu na zimnym silniku i będzie się troszke wolniej nagrzewał. Wszystko ma swoje + i -

Opublikowano

Zaślepiaj EGRa i przynajmniej motor będzie chodził wyłącznie na czystym powietrzu. Może troszke więcej kopcić po odpaleniu na zimnym silniku i będzie się troszke wolniej nagrzewał. Wszystko ma swoje + i -

egr mozna kupic za 400 zl.

albo czyszczenie, jednak efekty moga byc marne.

zaslepianie jest kontrowersyjne. jestem przeciwnikiem.

silnik pracuje twardziej.

wolniej sie nagrzewa.

moze odrobine wiecej palic w zakresie srednich i malych obciazen.

produkujesz wiecej zanieczyszczen ktore m.in. ty i twoja rodzina pozniej wdychacie...

Opublikowano

Ja w swoim wczoraj go czyściłem i powiem szczerze ze niunia o wiele szybciej sie grzeje. Wiec na zimę polecam nie zaślepiać EGR bo ja juz myślałem o wymianie termostatu.

Opublikowano

wczoraj go czyściłem i powiem szczerze ze niunia o wiele szybciej sie grzeje

ale my tu o samochodach rozmawiamy :cool1::decayed:

Opublikowano
:polew:
Opublikowano
  • Autor

Wyczyszczone nagaru było w kolektorze przykrencanym do bloku dużo prawie brak prześwitu reszta benzyna ekstrak. zobaczymy na ile to pomoze

dzieki

Opublikowano

czym czystszy tym lepiej dla niuni :D[br]Dopisany: 21 Styczeń 2009, 12:25_________________________________________________

Wyczyszczone nagaru było w kolektorze przykrencanym do bloku dużo prawie brak prześwitu reszta benzyna ekstrak. zobaczymy na ile to pomoze

dzieki

duzo jest roboty przy odkreceniu kolektora? bo mam czarno w środku :/
Opublikowano

czym czystszy tym lepiej dla niuni :D[br]Dopisany: 21 Styczeń 2009, 12:25_________________________________________________

dzieki

duzo jest roboty przy odkreceniu kolektora? bo mam czarno w środku :/

Odkręcić wąż z kolektora i 6 śrubek na nimbus 6mm. wkręconych w głowice. Zabieg bardzo łatwy ale ostro się upaprasz przy czyszczeniu tego syfu bo wczale łatwo to nie idzie. :kox:

Opublikowano
  • Autor

Nie odkrencałem kolektora ile dałem rady wyczyścić wyczysciłem ale,bez odkrecenia turbinki sie nie da brak dojścia. Nagaru było duzo ze skobałem to i płaty odlatywały..uwaliłem sie przy tym jak krowi weterynarz

Opublikowano

wiem, raz tam paluchy wsadzilem to cale czarne pozniej przez tydzien nie moglem domyć :D

Opublikowano

wiem, raz tam paluchy wsadzilem to cale czarne pozniej przez tydzien nie moglem domyć :D

jak go czyściłes to nie paluchy brudne tam wpychaj bo niunia sie nie nagrzeje :decayed: