.Pablo. Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam koledzy zmieniam gniazdo haka z 7 pin na 13 bo potrzebuje mieć na wyjściu haka wsteczny . Moduł uniwersalny firmy quasar elektronics wszystko ładnie wpięte bez problemu z wyjątkiem kabla do czujników parkowania bo moduł ma taką opcję że je dezaktywuje po wpięciu przyczepy. Poniżej link do instrukcji montażu i schematu jaki otrzymałem. Jak ktoś zna się na rzeczy to proszę o pomoc gdzie wpiać ten różowy przewód do parktronika bo nie ukrywam że pikające czujniki podczas cofania z bagażnikiem na rowery są irytujące. Wiem wiem jak miałem gniazdo 7 pin to pikały i dawałem radę ale skoro moduł ma taką opcję to fajnie było mieć ją aktywną. http://www.lukasus.nazwa.pl/szarmach/allegro/haki/MP2RS.PDF Drugie pytanie ile powinien wytrzymać akumulator na włączonym zapłonie i świetle cofania oraz lampkami w podsufitce ? Mi wytrzymał coś koło 40min potem aku padło i już nie odpaliłem a zaznaczam że aku ma 95ah więc kobyła duża. Stawiam że już dożył swojego czasu ma ponad 5,5 roku .
.Pablo. Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Opublikowano 31 Lipca 2017 Napisałem do producenta i odpisal jak trzeba to zrobić już wszystko ładnie działa. Bez przyczepy park tronik działa wpinam przyczepę przestaje pipac. Temat można zamknąć.
akj123 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) Witam i jak sobie poradziłeś wystarczy gdzieś wpiąć ten różowy kabel czy trzeba dokupić moduł PDC-Buzzer-OFF ? Edytowane 20 Czerwca przez akj123
Rekomendowane odpowiedzi